Energetikos ekspertas perspėja kaip iš tikro reikia nustatyti šildymo katilą, kad sutaupytumėte – jei padarysite tokią klaidą, išleisite gerokai daugiau pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Galonas 2022-09-21 11:04
Tokio minčių kratinio ir klaidingų teiginių senai neskaičiau, čia skaitosi ekspertas, kad katilais prekiauja? Daug katilų gali veikt skirtingais galios rėžimais, tiek ŠS būna su galios inverteriais, tiek dujiniai katilai gali moduliuot dujų padavimą, tiek malkinis/granulinis, tai pakeitus termostato nustatymus sistema tikrai gali įkaist greičiau. Ant žemiausių nustatymų katilas neveiks pastoviai, jis išsijunginės, bet taip, palaikant pastovią temperatūrą sudeginta bus daugiau, nei, kad išjungiant katilą, tai duh šerlokai, bet jei norėsi, kad komfortabilu būtų visą laiką, tai pakaitinsi daugiau, kad išsilaikytų ilgiau šilta, tai irgi nieko nesutaupysi. Kiti patarimai tai irgi tokie lempiniai: „nustatyti savo termostatą tik tokiai temperatūrai, kokios norite, kad būtų jūsų namuose“, aš noriu 24C namie, bet man tai nepadės sutaupyt. Patarimai turėtų būt paprasti: apsirenk šiltai, mažink temp. namie, sumažink šilumnešio temp. Man sumažinus šilumnesšio temp. nuo 50C iki 35C susitaupė 30% dujų, bet čia dar tik 3 mėn skaičiai, gali būt didelė paklaida.
immortallt 2022-09-21 11:25
Termofikato temperatūra, sumažinti temperatūrą nakčiai ir kai nieko nėra namuose. Valyti sistemą kaip priklauso. Mažiau šildyti ar visai nešildyti patalpų, kurios neeksploatuojamos. Ventiliaciją susitvarkyti. Nu ir aišku, nemesti sistemos veikti 100% galia.