„Nežinau, kokia valdžia išlaikytų tokį kainų šuolį“, - kiek iš tikro turi brangti maistas Lietuvoje, kad kompensuotų beprotiškas energijos kainas  (2)

Kylančios energijos kainos gali sukelti tikrą kainų šuolį, kol kas viskas laikosi tik dėl to, kad įmonės naudoja savo sukauptus resursus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rokiškio sūrio“ direktorius ir vienas įmonės savininkų Dalius Trumpa interviu delfi.lt paskelbė, kiek turėtų brangti visa įmonės produkcija, kad pavyktų kompensuoti nuostolius dėl kylančių energijos kainų.

Pasak vadovo, praėjusiais metais įmonės sąskaita už elektrą siekdavo apie 280 tūkst. Eur mėnesiui, tačiau rugpjūtį ši suma išaugo iki 2 mln. Eur. 

„Jeigu mes tiek pakeltume kainas, kad būtų galima kompensuoti šias padidėjusias išlaidas, <…> jos turėtų kilti apie 20 proc. Nežinau, kokia valdžia išlaikytų tokį kainų šuolį“, – sakė jis.

 

Kolkas įmonė daro ką gali - atsisako kai kurių produktų, „išleidžiame pinigus, kuriuos buvome numatę algų kėlimui, investicijoms. O dabar jie nugula tiems, kurie, susiklosčius tokiai situacijai, tokiam rinkos reguliavimui, juos uždirba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai (2)