[Žinios trumpai] „Galiu pasiūlyti daug, bet dabar netinkamas metas", - skelbiamas skambus Johnsonas pareiškimas  ()

Borisas Johnsonas atsisakė ketinimo dalyvauti naujojo Didžiosios Britanijos konservatorių partijos lyderio rinkimuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-24 [Žinios trumpai] „Galiu pasiūlyti daug, bet dabar netinkamas metas", - skelbiamas skambus Johnsonas pareiškimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „The Guardian".

Johnsonas prisipažino, kad nekandidatuos, nes sugebėjo užsitikrinti tik 60-ies rėmėjų palaikymą parlamente, gerokai mažiau nei reikalaujama iki 100 deputatų slenksčio.

Kitų šaltinių teigimu, B. Johnsonas užsitikrino reikiamą paramą, tačiau nusprendė, kad dabartinėmis aplinkybėmis siūlyti savo kandidatūrą „būtų tiesiog neteisinga" ir kad „negalės efektyviai valdyti vyriausybės, jei parlamente neturės vieningos partijos".

Leidinio teigimu, B. Johnsonas vedė derybas su kitais kandidatais, siekdamas juos įtikinti paremti jo kandidatūrą, tačiau tai nepavyko.

„Manau, kad turiu daug ką politikoje pasiūlyti, bet bijau, jog dabar tiesiog netinkamas laikas", – sakė B. Johnsonas.

Taigi, šiuo metu į Didžiosios Britanijos konservatorių partijos lyderio postą oficialiai pretenduoja du kandidatai – buvęs finansų ministras Rishi Sunak ir Bendruomenių rūmų lyderė Penny Mordaunt. „Sky News" duomenimis, R. Sunak pelnė 144 deputatų palaikymą, o P. Mordaunt – tik 24, kurių iškelti kandidatūrai nepakanka.

 

B. Johnsono atsisakymas kovoti praktiškai garantuoja Rishi Sunak pergalę, pažymi „The Guardian".

Primename, kad kandidatas, norėdamas laimėti rinkimuose, iki pirmadienio 14 val. turi užsitikrinti ne mažiau kaip 100 konservatorių partijos deputatų palaikymą. Po to tarp kandidatų vyks kiti internetinio balsavimo turai. Jei tik vienas kandidatas sulaukia pakankamai parlamentarų palaikymo (kol kas tai tik R. Sunak), jis automatiškai tampa torių lyderiu ir Didžiosios Britanijos ministru pirmininku. Tad iš esmės tai gali įvykti jau šiandien.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()