Tai visiškas kitas lygis! Pagaliau JAV Kariniam jūrų laivynui Lockheed Martin pateikė 60+ kW lazerį (Video)  ()

Visiškai naujos taisyklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę JAV KJL sulaukė džiugių žinių – buvo paskelbta, kad Lockheed Martin pagaliau pristatė 60+ kW klasės didelės energijos lazerius su integruotu optiniu laikinu apakinimu ir sekimu (HELIOS). Pirmoji taktinė lazerinės ginkluotės sistema skirta integruoti esamuose laivuose. Ginklas taip pat gali tiekti kryptinės energijos galimybes laivynui.

Bendro kovos sistemos efektyvumo padidinimas

„Lockheed Martin ir JAV KJL turi bendrą viziją ir jaučia entuziazmą vystyti ir tiekti lazerinių trikdymo ginklų sistemas,” pranešime rašo Lockheed Martin Advanced Product Solutions viceprezidentas Rick Cordaro.

„HELIOS pagerina bendrą laivo kovos sistemos atgrasymo efektyvumą ir papildomai apsaugo jūreivius, ir mes surantame, kad privalome pateikti lengvai didinamus, ir pritaikomus Laivyno prioritetams sprendimus. HELIOS sukuria tvirtą pagrindą laipsniškai didinti lazerinių ginklų sistemų galią ir galimybes.“

 

HELIOS aprašyta kaip daugiau nei didelės energijos lazeris, nes šios sistemos geba atlikti me tik tolimą stebėjimą žvalgybą, stebėjimą ir (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance – ISR), bei ir akinti bepiločius skraidančius aparatus (Counter UAS-mounted ISR (C-ISR) Dazzler).

„HELIOS sistemos praktiškai bedugnė apkaba, maži priešo naikinimo kaštai, šviesos patiekimo greitis ir tikslumas, atitinka laivyno poreikius, o brandi, lengvai keičiama architektūra užtikrina būsimų lazerių sistemų kovą su ateities grėsmėmis. HELIOS naudojamos svarbios, ilgais vidiniais tyrimais patikrintos ir vystymo projektus perėjusios technologijos dera su Laivyno tikslu naudoti lazerinių ginklų sistemas laivuose ir atpiginti kovą su grėsmėmis,” teigiama Lockheed Martin puslapyje apie naująjį ginklą.

 

Lazeris vystytas nuo 2018 metų saufio ir nuo tada pasiekė ne vieną įspūdingą pažangios technologijos proveržį.

 

„Sumani sistemos inžinerija, patikimas integravimas ir testavimas, brandžios technologijos panaudojimas yra sėkmingo HELIOS programos veikimo pagrindas, suteikiantis galimybę reikiamu laiku suteikti kovos galimybes ir gerokai sumažinantis būsimų sistemų riziką,” pažymėjo Lockheed Martin verslo vystymo direktorius Joe Ottaviano.

„Naudodamiesi išskirtine partneryste su Karinio laivyno pramone, panaudojame pažangiausias lazerių technologijas ir dešimtmečiais vystytą laivų ir ginluotės integravimo patirtį.”

Prisitaikanti sistema

Galutinis rezultatas – galinga sistema, kurią galima pritaikyti daugeliui laivų tipų ir kovos sistemų, tokių, kaip lėktuvnešiai ir didžiadenės amfibijos, turinčios Laivo savigynos sistemas (Ship Self-Defense System – SSDS).

„Tai yra transformuojanti nauja ginklų sistema. Lazerinės ginklų sistemos nebėra tolima perspektyva; jos jau yra čia ir dabar,” sakė Lockheed Martin Rotary and Mission Systems Advanced Product Solutions padalinio viceprezidentas Hamid Salim.

 

Nei spaudos pranešime, nei HELIOS interneto svetainėje nenurodoma kur konkrečiai naujoji sistema bus įdiegta, bet vienas dalykas tikras: kur ji bebūtų naudojama, ji JAV Laivynui suteiks tokį taktinį pranašumą kokio niekuomet neturėjo.

Daugiau apie lazerinius ginklus:

Loukia Papadopoulos
interestingengineering.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()