Skelbiama netikėta nuomonė, kas valdo pasaulį: Kremliui paskelbtas galingas ultimatumas ir tai labai rimta  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas G20 viršūnių susitikime gali pakartoti savo skandalingą ultimatumą NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prognozuojama, kad G20 viršūnių susitikime Kremlius bandys pakartoti savo 2021 metų gruodžio 16 dienos ultimatumą: NATO grįžimas prie 1997 metų sienų, Jalta-2 ir JAV-Kinijos-RF tripolio pasaulis.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo žinomas Ukrainos rašytojas, politologas ir tinklaraštininkas Pavlo Bondarenko.

Jie (rusai – red.) aiškiai įstrigę kažkur giliai praeityje, kur vis dar užgrobiamos teritorijos ir dalijamos įtakos sferos, kur ištisi regionai yra kai kurių „supervalstybių“ išskirtinių interesų zonos.

Bet. Tai ne 1845 ar net 1945 m. Dabar pasaulį valdo ne valstybės, net jei tai būtų JAV, o transnacionalinės kompanijos, kurios, vaizdžiai tariant, neturi nei sostinės, nei odos spalvos, nei tautybės. Jos turi tik konkurentus, su kuriais daugiau mažiau legaliai kovoja.

Kaip jis gali turėti pretenzjų dėl buvimo „trečiuoju poliumi“? Kariuomenės nėra. Sprendžiant iš to, kokios ji būklės, kyla klausimas, bet jų branduolinės pajėgos nėra tokios pačios būklės. Ekonomikos nėra. Gyventojai seniai ir negrįžtamai degradavo. Ištekliai? Juos ima ekonomiškai stipresni. Ir vėlgi ne valdžios, o korporacijos. Koks dar trečiasis polius, jei visos šalies BVP yra mažesnis už futbolo „Premier“ lygos kapitalą? Kremliaus ultimatumas apskritai yra nesąmonė.

Ultimatumas galimas tik tuo atveju, jei yra resursų smogti. Ką daryti Putinui, jei JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, Indija, Brazilija jį tiesiog pasiųs velniop. Nieko.

 

Kremlius gyvena kažkokiame savo pasaulyje ir, atrodo, nesupranta, kad didžiojo karo pabaiga iki G20 viršūnių susitikimo (ne per, ne po, o prieš) yra transnacionalinių korporacijų ultimatumas, ir tai labai rimta.

Iššaukiantis Putino pažeminimas Bucharoje, o po kelių dienų „grūdų koridoriuje“, kai pasaulio bendruomenė aiškiai ignoravo isteriškus Maskvos šauksmus, yra tik dalis ultimatumo, kurio Kremlius, matyt, net nematė ir nesuvokė. Ir ką gi, jam tik nuo to blogiau.

Tikimės, kad po lapkričio 15 dienos prasidės tikrasis imperijos demontavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(210)
(6)
(203)

Komentarai ()