KTU mokslininkė: „Vienas požymis rodo, kad mes gyvename labai gerai – lietuviai turi laisvų pinigų ir noriai juos leidžia“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-11-25 20:40
Dažniausiai būna labai nuostuolinga pirkti per "išpardavimus". Ypač tas matosi pas kitaicus. Viena mane dominanti prekė visada kainavo 35€ prieš pora mėnesių pakilo iki 45€, o dabar per išpardavimą reklamuojasi "jamkit nes labai geros nuolaidos tik" 53€. Aš jau įvaldžiau prikimo strategiją, laukiu realaus kainos sumažinimo, laukti tenka iki 6 mėnesių ir tada dar prisitaikau visokių bonusų. Pas kitaicus tų bonusų tikrai būna gerų, o Lietuvoj realiai kiek pirkau nesu gaves nieko, net jokių nuolaidų kodų sekančiam apsipirkimui, nepriklausomai kokią sumą išleidžiu.
Myslius 2022-11-25 21:33
negerai su ekonomika, blogiau nei 2008 metais, pakiles importas issiurbia pinigus is Lietuvos. Latviai, estai geriau atrodo. https://tradingeconomics.com/lithuania/balance-of-trade
gytis13 2022-11-26 10:12
Man tai kai reikia tai randu ir šiaip prekę su nuolaida, Yra internete kainų palyginimo portalas ten pažiūriu koks pardavėjas pigiausiai siūlo ir nusiperku.
immortallt 2022-11-26 14:22
Gytis13, ne kas antrą, bet arti to, randu prekę Lietuvoje, internetu, iš patikimų pardavėjų, pigiau nei kainų palyginimo portalai... Pasitikrinti kainų lygį gerai, bet jei ieškai pigiausio - ne visada suveikia. bahuriux, Lietuvoje yra sunkiau su specifinėmis, siaurą klientų ratą turinčiomis prekėmis dėl paprastos priežasties - mes esame maža šalis. Jei nesupranti apie ką aš, kiek yra tokių pirkėjų tai, ką tu perki, Lietuvoje, ir kiek jie per metus išleidžia čia Lietuvoje? Ir dabar paskaičiuok, kiek reikėtų tam, kad gautum pats normalią algą, pasidengtum garantijos kaštus, susimokėtum mokesčius ir t.t. Štai tau bus ir atsakymas, kodėl Lietuvoje negauni visokių nuolaidų ir pan. O kitaicai su tais nuolaidų kodais irgi žaidžia, plius, su mokesčiais maklina, o šalyje mokesčiai iš viso yra daug mažesni, o kai kurių prekių eksportas subsidijuojamas valstybės, kad formuotų monopolį pasaulyje. Čia jau nekalbant apie tai, kad ir su garantija susijusių kaštų prisiimti jiems nereikia. Mylius, pasižiūrėjai absoliutų dydį ir išvadą padarei super klaidingą. Pirmiausia, eksportas išaugęs 3-4 kartus, tai 2x didesnis prekybos deficitas dabar, nei 2008 nėra blogiau. Antra, prekybos deficitas pats iš savęs nebūtinai yra blogai, reikalinga gilesnė analizė atsakyti, kodėl tas prekybos deficitas susidarė. Trečia, prekybos deficitas Lietuvoje dabar daugiausia nulemtas stipriai išaugusių energinių išteklių importo ir žaliavų kaupimo. Net tų pačių įrenginių ar automobilių importas išaugęs buvo pastarąjį ketvirtį, t.y. turtas, kuris arba gamins produkciją vėliau, arba bus reeksportuotas.