[Žinios trumpai] Kinijoje gali būti masinės žudynės: į miestus veržiasi saugumo pajėgų šarvuočiai (video)  (6)

Demonstracijos Kinijoje tęsiasi trečią dieną iš eilės. Minios protestuotojų, be kita ko, šaukia šūkius „Šalin komunistų partiją" ir „Šalin Xi Jinpingą".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-29 [Žinios trumpai] Kinijoje gali būti masinės žudynės: į miestus veržiasi saugumo pajėgų šarvuočiai (video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies saugumo pajėgų šarvuotos mašinos kovoti su demonstrantais buvo dislokuotos Kinijos miestuose Šanchajuje ir Uhane. Apie tai praneša „Sky News".

Žiniasklaida taip pat skelbia filmuotą medžiagą apie policijos automobilius ir autobusus, išrikiuotus vietos gatvėse, jei kiltų situacijos paaštrėjimas.

Ryte, vykstant protestams prieš su koronaviruso infekcija susijusius apribojimus, miesto valdžia pastatė užtvarus centrinėje miesto dalyje.

Demonstracijos tęsiasi trečią dieną iš eilės. Tarp demonstrantų skambančių raginimų yra „Šalin komunistų partiją" ir „Šalin Xi Jinpingą". Kinijos žmonės nesutinka su „nulinės tolerancijos" COVID-19 politika, kurią inicijavo šalies vyriausybė.

Visų pirma, protestai apėmė Pekiną ir kitus didžiuosius miestus, tokius kaip Šanchajus ir Guangdžou. Neramumai prasidėjo po to, kai Sindziango Uigūrų autonominio regiono Urumčio mieste per gaisrą žuvo 10 žmonių, kuriems nebuvo leista palikti gaisro apimtų butų dėl koronaviruso izoliacijos.

 

Šalyje rekordinis sergamumas tęsiasi jau penktą dieną. Sekmadienį, lapkričio 27 d., buvo registruoti 40 347 nauji užsikrėtimai.

Kinijos miestų gyventojai protestuoti išeina su baltu popieriaus lapu rankose, tai, be viso kito, yra protestas prieš cenzūrą ir būdas išvengti arešto.

 

Masiniai protestai Kinijoje yra reti. Xi Jinpingas sugriežtino sankcijas už viešus protestus, todėl šalies gyventojai savo pasipriešinimą dažniau reiškia socialiniuose tinkluose, kurie taip pat yra cenzūruojami.

Protestuotojus Kinijoje remia ir kitos šalys. Taip pat protestai vyko mažiausiai dešimtyje pasaulio miestų, ypač Londone, Tokijuje ir Sidnėjuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: