Rusija nori kraujo: NATO skelbia sąrašą, kokios šalys yra sekančios po Ukrainos  ()

Ne tik Ukraina: šalys, kurias Rusija nori kontroliuoti, yra įtrauktos į NATO sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo karo Ukrainoje baigties priklauso ne tik šios šalies ateitis, bet ir visos Europos saugumo likimas, pažymėjo Aljansas.

Rusijos Federacija siekia įtvirtinti kontrolę ne tik Ukrainoje, bet ir Sakartvele, Moldovoje, taip pat Vakarų Balkanuose, ypač Bosnijoje.

Apie tai kalbėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša „Sky News“.

Pareigūnas ragino paremti minėtas valstybes jau dabar, kad ateityje įvykiai nesivystytų pagal tą scenarijų, kurį visi stebėjo vasario pabaigoje Ukrainoje.

NATO užsienio reikalų ministrų derybų metu Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu pažymėjo, kad Šiaurės Atlanto Aljansas žino apie Maskvos ketinimus perimti Vakarų Balkanų kontrolę.

Nuo karo Ukrainoje baigties priklauso ne tik šios šalies, bet ir jos kaimynų ateitis, taip pat Europos saugumo likimas apskritai.

 

Be to, ministrai sutiko, kad Pietų ir Rytų Europos šalys pradeda prarasti kantrybę, laukiant narystės NATO ir ES. Tai kelia nestabilumo riziką ir sudaro pagrindą Rusijos ir Kinijos bandymams įtvirtinti savo įtaką šiose valstybėse.

Prie susitikimo prisijungęs Bosnijos ir Hercegovinos užsienio reikalų ministerijos vadovas Bissera Turkovic patvirtino Rusijos įgaliotinių buvimą Bosnijos vyriausybėje, taip pat paskelbė apie gilų šalies susiskaldymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(4)
(52)

Komentarai ()