Maisto ruošimas naudojant skystą azotą (Video)  (8)

Šiame video išvysite, kaip virtuvės šefas Ferran Adria ruošia alkoholinį šerbetą, naudodamas skystą azotą. Tai - eksperimentinis maisto gamybos būdas, kurį taip pat naudoja JAV kulinarinių šou žvaigždė Richard Blais. Abu kulinarijos ekspertai rekomenduoja tai kaip būdą sužavėti svečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skystas azotas - cheminis elementas, kuris sušaldo sudedamąsias patiekalo dalis vos jas palietęs - tampa vis populiaresne maisto ruošimo priemone visame pasaulyje. Tačiau ar jį bus galima kada nors pritaikyti ne tik restoranuose, bet ir namų sąlygomis? Richard Blais tuo net neabejoja, tačiau perspėja, jog tam reikėtų bent jau sveikos nuovokos. "Žaidimai" su −196 °C temperatūros kriogeninės paskirties skysčiu yra itin pavojingi, tačiau Blais portalui "Asylum" atskleidė kelis patarimus, kaip pasinaudoti gerosiomis skysto azoto savybėmis.

"Skystu azotu prekiauja suvirinimo reikmenis parduodančios firmos ir pramoninių dujų kompanijos. Žinoma, jiems nepaaiškinsi, jog dujas naudosi maisto gamybai. Tačiau jokiu būdu nepamirškite atsargumo.

Pavyzdžiui, mokyklinių chemijos eksperimentų metu kartais atsiranda vaikų, kurie pabando paragauti šios medžiagos - akivaizdu, kad vien tik knygose surašytų perspėjimų nepakanka. Įsivaizduokite šią situaciją taip: skystas azotas yra lygiai tiek pat šaltas, kiek karštas yra verdantis aliejus. Jei esate pradedantysis virėjas, ir norite užsiimti moksliniais eksperimentais, pasirūpinkite apsauginiais akiniais, užsimaukite rankas iki pat aklūnių dengiančias pirštines ir pasirūpinkite visomis kitomis įmanomomis saugumo priemonėmis. Tik užlaikykite indą su skystu azotu rankose šiek tiek ilgiau, nei reikia, ir jūsų pirštai prišals ir nulūš", perspėja kulinaras.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)