Maisto ruošimas naudojant skystą azotą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2010-02-10 14:47
Na jau, truputi perlenke lazda su tais "pavojais". Ziurejau kazkada filmuka, kaip ten universitete paskaitos metu destytojas demonstravo ta azota. Tai ir i burna truputi isipyles pute garus ir delnuose is saujos i sauja pilste. aisku labai nedideli kieki. Jei panardinsi ranka i azota, tai zinoma nusalsi Juokesi ten is to terminatoriaus, kai tas susalo aptaskytas azoto, labai maza savitoji siluma, bet del labai zemos saldymo temperaturos toks "populiarus" Bet patiekiant maista tikrai ispudi paliktu
Analog 2010-02-10 15:30
Trumpam imerkus ranka i skysta azota rankai nieko nenutiks, nes apie ja susidarys kaip ir garu pagalve, nepamenu to efekto pavadinimo.
ligonis 2010-02-10 16:00
toi nuorodoi kur dave parasyta, akd atsigere "gifter 15 year old", cia ta prasme, akd protingas, ar kad apdovanotas smegenu trukumu?
immortallt 2010-02-10 16:10
Seip as alkoholi (degtine) sugebejau uzsaldyti paprastam saldikly... Nedauk truko, kad butu visa bonke uzsalus (tik koki 10% liko neuzsale, turbut grynas spiritas)
sigitas 2010-02-10 22:14
Jaunystėje teko dirbti su skystu azotu . Galiu paskyti kad purlai ar lašai tikrai nekelia jokio pavojaus , deja apie rankos pamirkimą to negaliu paskyti . Vienas smarkuolis pripylė į dideli tiglį azoto ir ikišo ranką . Aš pats to atvejo nemačiau bet tą vyruką pažinojau . kaip paskojo liudininkai ranką azote išlaikė apie 2 sek . pajuto šaltį ir ištraukė . tai pokelių dienų ant delno sutrukinėjo oda ir po kurio laiko nusilupo . O ant išorinės pusės atsivėrė žaizdos . Beje jis tą fokusą darydavo ir anščiau bet pirštus tik kišteldavo . Taigi kad pats skystis odos ir nepaliečia , garai yra vis dar labai šalti ir jie pakenkti tikrai gali . Beje aš pats mėkdavau daryti amorfinį ledą . Ipili į tigli vandens 1,5-2 cm sluoksnį ir užpili kokiu litru azoto . Ledas gaunasi matinis ir plastiškas , gali mikyti ir visaip lanstyti o jis nei dužta nei lužta .
Analog 2010-02-10 22:17
Na 2s jau perilgas laiko tarpas as kalbu apie tai, kaip akimirkai ikisi ranka ir tuojau pat istrauki.
tomechek 2010-02-11 08:51
Kazkada fuksu stovykloje darydavom saldainius is degtines ir kitu alk gerimu. Visai idomiai, is pradziu jokio kvapo, akimirksniu istirpsta burnoje.
Tadas Cern 2010-02-16 09:45
O tai azotas nėra nuodingas? Na jei užšaldai kažkokį maistą ir po to jį vartoji?