Kaip (efektyviai) nuvalyti sniegą nuo pastato stogo? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2010-02-13 00:36
Ir aš iškart susimasčiau, gal yra ritiniai padaryti.
mhm 2010-02-13 01:23
Nežinau, kaip čia viskas vyksta. Bet esu matęs tokį "reiškinį" gyvai. Tai buvo nuo naujos statybos privataus namo. Nemanau, kad čia panaudotas kažkoks "įrengimas".
semuine 2010-02-13 09:36
Ant namo sogo yra imontuota elektriniu laidu sildymo sistema (dazn.naud. butuose). Kai daug sniego prisikaupia - ijungia. Sniegas tirpsta,reiskinys atrodo va taip va.
nightex 2010-02-13 11:08
Aisq kad stogas neplokshcias, nes sniego shleifas didejo proporcingai sniego slydimo nuo stogo greiciui. Ish virshaus keliese vienu kartu pastume, sulyg skaiciuote stumtelejo, ir gavosi sniego griutis. O pvz kalnuose kaip zinote uztenka ir garso sukelti sniego griuciai.
flakas 2010-02-13 11:21
Galbūt čia ir fantazija, tačiau man atrodo tarsi būtų ištemptas tentas ir prijungtas variklis, kuris tentą suko (na įsivaizduokit konvejerį. tokiu pačiu principu). Be to pažiūrėkit kokiu atstumu sniegas krito nuo pastato - labai abejoju ar dėl saulės sniegas tokį greitį pasiektų.
briedis 2010-02-13 16:24
yra dar tokia idomi technologija ar tiesiog mechanizmas naudojamas smulkintai medienai is dideliu priekabu isstumti, buna priekabos tos furines, ~13 metru ilgio. jos pacios nepasikelia ir neissivercia, tam kad isstumtu biru krovini naudojamos specialios grindys kurios stumdomos hidrauliais. veikimas gana paprastas, bet efektyvumas didelis: i furos gala juda 3 istisines per visa priekabos ilgi einancios lentos, ir gryzta i pradine stadija po 1. Vel i gala 3, atgal po 1. ciklas kartojasi kol visas krovinys "isvaziuoja" is furos. taip krovinys tiesiog isstumiamas lauk. aisku i stoga imontuoti judancias cerpes ar kazka panasaus butu gana sudetinga bet vis del to geresne ideja nei auksciau daugumos pasiulyta : stumti sniega rankomis... o jeigu stogas plokscias, negi tada nustumsi ??? tokiu mechanizmu ir nuo plokscio iseitu nustumti sniega.
Martin 2010-02-13 18:20
Juodoji magija..
MarkizasBarabasas 2010-02-13 18:29
Nežinau, tingėjau skaityti visus komentarus, bet žiūriu čia daugumos nuomonė yra susyjusi su saule ir nuožulnumu. Taip, nuožulnumą atpažinti galim jau vien iš to, kad sniego kritimo trajektorija nėra statmena, jis lekia iki pat filmuotojo, kuris yra už gerų 50m nuo stogo. Bet dėl saulės... Čia jau skamba kaip, kažkas minėjo, kaip raganių išmislas. Paklauskit savęs kaip jie galėjo žinoti tikslų laiką kada saulė atitirpins sniega? Magija? Man pačiam kilo šios mintys: pastatas akivaizdu, kad renovuotas ir musiet, kad mokykla. Mokyklų renovacinaiai projektai (ir kitų pastatų) dažniausiai turi turėklus ant nuožulnių stogų (kurių, šiuo atveju, nesimato). Tad galėjo būt, kad keli žmonės paimė ir padėjo pajudėti sniegui, o jau tada savo darbą padarė atolydis. Antra idėja buvo susyjusi su rezonansu, kad stogo blėkos padėjo kokį preparačiuką nesudėtigą, kuris sukelia šokia šokią vibraciją, kuri "atšokdintų" sniegą. Tik tai, kad vaizde nebuvo jokio triukšmo šitą teoriją diskvalifikuoja.
kiesza 2010-02-13 21:25
sako stebuklu nebuna..
manciukaz 2010-02-14 20:37
man butent kalba ir buvo keisciausia, nes kalbejo lotynu kalba greiciausiai portugalu arba ispanu, nors nedrysciau atmesti ir italu..
HAL9000 2010-02-15 12:07
Ir ko tik neprikuria zmogaus vaizduote, kai ne viska mato, ne viska isivaizduoja (pakanka prisimint komentarus del ne taip seniai cia ideto indisko triuko su stovincia virve). Zmones, na pamastykit logiskai - kodel sniego griutys yra ne jusu kieme, kad ir kiek sniego pridrebe, bet kalnuose? koks esminis skirtumas jusu kiemo nuo kalno? Teisingai - reikia nuozulnumo Negi niekad nematet kad ir per tv, tarkim, juokingu namu vaizdeliu tv programoje, kaip koks kaimietis uzsilipes ant gausiai apsnigto trobos stogo, bando kast, paskui su kojom trypteli ir nuciuozia nuo trobos absoliuciai su visu sniegu? Juk nereikia ypatingu kazkokiu ziniu, kad isivaizduot sunkiai sustabdoma arba nesustabdoma procesa - griuti/lavina. Nedideles lavinos kartais kalnuose issikvepia tik prasidejusios, bet kai jau pasigauna - sluoja nesustabdomai viska. del sio video isvados VIENAREIKSMISKOS: 1) Stogas tikrai nuozulnus - tiesiog is filmuotojo perspektyvos to nesimato. 2) Pati sniego isjudinimo pradzia ir griuvimo issikvepimas irgi pastebimas - slinktelejo, kazkiek nukrito ties paciu krastu ir sustojo... 3) Kai jau pavyko isjudint - nuciuoze viskas nesustabdomai. 4) Neaiskus lieka tik klausimas (ko nematome) - kaip ten isjudino. Ar kazka minimaliai mechaniskai yra irenge, kad kazkokiu budu stumtelti, ar i kazkokiu spec tureklus isikibe zmones kojomis pasparde... cia jau ne esme. Aisku viena, kad jei kur ties viduriu stogo koks zmogus tryptu - nuciuoztu zemyn su visu sniegu neabejotinai. Zmogus nenukrito - vadinasi, zinojo, ka daro. Tiek ziniu ir "magijos" pasaulio
genocider 2010-02-17 10:08
As isitikines kad stogas pasviras,jugi stogo kraste matosi tie "vamzdziai" y kuriuos per atsilima subega vanduo nuo stogo ir ir isteka pro viena vieta,kad nevarvetu vanduo nuo stogo visose pusese.Jugi ant staciu stogu tokiu niekas nedaro,is ju prasmes nebutu.Ar ne?