Amerikiečiai prabilo apie „Y kartą“: šie žmonės mano, kad jie nusipelno visko iš karto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2010-03-13 18:57
Didele naujiena, kad amerikieciai ispindeje.
bahuriux 2010-03-13 19:14
"darbas tėra būdas gauti pinigus" Va kur teisingas poziuris i gyvenima. Pilnai tam pritariu ir nesuprantu darbo bituciu, kuriems svarbu, kad tik butu darbo ir nesvarbu koks atlygis ir daznai nesvarbu, kaip racionaliai susitvakyi gyvenima, kad is min. pastangu butu max. gyvenimo kokybe.
Tadas Cern 2010-03-13 20:05
Nereikia žiūrėti į Ameriką. Savą Y kartą turime ir čia Lietuvoje.
Monteiro 2010-03-13 20:08
Su tokiu požiūriu toli nenužengsi. Ir nemanu, kad esi 1 iš 1,000,000, kuriam pasiseka be didesniu pastangų gaut iš gyvenimo tai ko jis nori.
saydo 2010-03-13 20:20
Tai yra didelė problema ne tik JAV bet ir Europoje. Mes lygiai taip pat nenorime dirbti LT, o darbo ieškome užsienyje, ne todėl, kad LT būtų dykuma ir iš vis nebūtų įmanoma išgyventi, bet todėl, kad manome jog iš tiesų esame verti turėti daugiau arba bent jau tiek pat, kiek turi vakarų europiečiai: gyvenimo lygi LT kažkodėl lyginame su Prancūzija, Airija, Graikija, bet ne su Baltarusija, Rusija ar Nikaragva. Tai nenormalu, kaip ir Y kartos pažiūros į gyvenimą, darbą ir ateitį. Jei mūsų protėviai būtų dirbę tiek kiek mes, jau seniai būtų išmirę.
kionig 2010-03-13 20:23
Tai cia savaime aisku, kad visi nori uz sudo malima gauti bapkes. Aisku kas tai sugeba tai jo privalumas. Bet pasikeitus aplinkybems viskas stoja i savo vietas t.y kiekvienam pagal savo galimybes. Is tikruju gyvenimas Y karta privers dar persigalvoti ir niekur jie nedings nuo realybes.
Belzebubas 2010-03-13 20:24
Bet siekis gyventi geriau verčia pasitemti ir siekti bent jau ne prastesnio gyvenymo nei kaimynėse šalyse. Kodėl neturėtume lygiuotis pvz į skandinaviją? Manau tame ir yra afrikos problema, kad jie lygiuojasi viena į kitą ir nesiekia gyventi bent jau ne prasčiau nei prasčiausios EU narės.
kionig 2010-03-13 20:40
Bahuriux, idomu ar gauni bedarbio pasalpa ?
pinkiss 2010-03-13 20:47
gerai cia save nuvertinai esme yra kad lietuva jau seniai mazdaug y afrika lygiuojas palei pragyvenima lygi.Ir daugelis lietuviu yra tikrai darbstus zmones o y uzsieny vaziuoj del to kad lietuvoj seima negal isgyvent su 1000lt per menesi kai 600lt padedi ant buta vien tik,o tam paciam uzsieny nors reik ir sunkiau dirbt bet gauni 3 daugiau,ir nereik rupintis ar liks pinigu ant mokesciu ir ka valgyt pirkt.Beje straipsnis orientuots y ta karta kuriu tevai tikrai ne vargingai gyven ir tie kurie uzauga silknamia salygom,mane supras tie kurie yra mate amerikieciu laida my sweet sixteen.
immortallt 2010-03-13 21:09
Pinkiss matos afrikoj nebuves. Gyvena tie lietuviai ne taip jau ir blogai, krizei uzejus dabar labiau riesta, bet isgyvena dar. Visi tik rekia, niekas nieko nedaro. Kas nori - tas turi. O del darbo, jei zmogus darbe save realizuoja ir jam darbas patinka - tai saunu! As noreciau rasti darba kuris man tikrai patiktu ir tai savotiskai butu ir pramoga jau. Aisku po kurio laiko gali atsibosti, bet darbe irgi atsiranda ivairus projektai kurie paivairina gyvenima, del kuriu noris gyventi ir kiekvienam tai skirtingi dalykai! O tokia "Y" karta tegul paskui ir bedarbiu eilej stovi. Itariu tokie dazniausiai butent ir yra kurie nieko nesugeba, ju niekas neivertina tinkamai.
Nerkashis 2010-03-13 21:17
Na siekimas turėti tai kas "geriausia" privedė apple kūrėjus prie pasityčiojimų (iPad). Panašiai su Y karta. Juokinga bent anksčiau būdavo, kai koks laikinai grįžęs emigrantas aiškina kokie mes vat nevykėliai mokomės, siekiam kokių tai žinių ar tobulėjimo tam tikroj srity, o jis mat 12 kl baigęs uždirba daugiau (braškiaudamas). Kitiems gi sukyla pavydas. Ir jie taip nori. O kas bus po to, kai nugara "pasibaigs", reiks smegeninę įjungt? Manau reikia džiaugtis ką turim, nes tik praradęs supranti ko netekai.
Belzebubas 2010-03-13 21:22
Pritariu, kad per daug save nuvertiname. Vakar per alfa ar kažkur buvo straipsnis kur zimbabvėje per 1.5 h afrikiečiai išmėsinėjo nugaišusį dramblį, kažin ar eitume koki arklį nugaišusį mėsinėt Bet Pinkiss teisus, kad kalbam ne apie ta "y" kartą. Ta tikra "Y" karta yra išlepusių JAV turtuolių tėveliu vaikai, kuriems jau nuo gimimo yra suteikos šiltnamio sąlygos, jie studijuoja geriausiuose universitetuose, nes moka tėvai milžiniškas sumas, dar neturi darbo o jau važinėja su porshe ir t.t. Todėl manau Lietuvoj nėra "Y" kartos, nes jų procentas lb mažas.
pinkiss 2010-03-13 21:49
gerai gal y krastutinumus neikim,nes kad kazkur tai zmones valga nugaisusius gyvunus ir pan tai nereiskias kad tas jau skaitos normalu,nes tokias salys kaip afrika tur per daug bedu savo saly.O as sakau jei zmogus igyj specialybe ir dirb palei ja gaudams grasius tai jau nenormalu,nes tie patys darbdaviai nieka nebeuzdirb ir netur uz ka moket, O jus sakot kaip valstybe dave tegul taip ir bun ,bet tuo atveju paziurekit y kinija tada, zmones ten dirbt fabrikuose po 10-12 valandu gaun po 30ct per valanda,ir kas svarbiausia negirdim per radija ar tv ,kad zmones skustuos tenais ir svarbiausia pas juos net krizes niera o ekonomika kaip tik pakila per siuos metus jei tiksliai pamenu apie 10% kazkur.As nieka neturiu pries musu valdzia,bet as renkuos gyvent palei save,nes ir durnam aisq pokyciai valzdioj atsiranda kazkur kas 10 metu,taigi vietoj to geriau kartais isvaziuot kur geriau.
Belzebubas 2010-03-13 21:59
Ankstesniam tavo poste tai išsireiškiai gan į kraštutinumus, Be abejo neneigsiu, kad pas mus nėra problemų ir jeigu mano interesams geriau būtų išvažiuoti tai taip ir padaryčiau, bet aš rinkčiausi geriau gauti gal šiek tiek mažiau čia dirbant kvalifikuota darbą ir turint karjeros perspektyvų, nei vakaruose skint braškes. Bet jei turi galimybių užsienį gauti kvalifikuotą darbą su karjeros galimybėmis ir gresniu atlyginimu kuri atpirktų artimųjų išsiskyrimą ir pan tai nematau tame nieko blogo.
blizzard 2010-03-13 22:27
kas tada tas gyvenimas jeigu gimei tik dirbti? kokia prasmė visos jaunystės jeigu per ją turi dirbti kad galėtum ramiai nugyvent nuobodžią senatvę? Pritariu Y kartai kad darbas skirtas tik tam kad užsidirbtum pinigų. Bet pažiūrėkit į emigrantus, ar jų negalima priskirti Y kartai? juk jie užsienyje išvietes valo irgi tik tam kad pinigų užsidirbtų. iš kitos pusės tai man rodos toks požiūris atėjo iš gero gyvenimo ir filmų, kuriuose rodo kaip gerai gyvena veikėjai, nesirūpina apie pinigus, nerodoma darbo įtaką jų gyvenimui. Bet iš to prieiname prie išvados jog darbas tėra rutina ir filmuose tai rodyti būtų kvaila... Dėl ko jūs einate į darbą? jeigu jums nemokėtų eitumėt į jį? Jeigu kiekvienas dirbtų pagal savo norą, tiksliau jeigu valdžia suteiktų visiems lygias sąlygas(nes dabar visų svajonė tapti seimūnu..) tuomet nebūtų Y ar X kartų ir visi būtų laimingi dirbdami savo darbą. Darbas jiems atneštų daugiau patirties, taptų tarsi žaidimu ir gyvenimo dalimi... Bėda tik ta kad jei taip būtų neatsirastų žmonių kurie dirbtų paprastus monotoniškus darbus. bet jei atlygis už juos būtų didesnis.. ko gero atsirastų žmonių kurie dirbtų šiuos darbus.. Taip kad reformų galima prigalvot įvairiausių.. Tik kad valdžia visada stengiasi dėl savęs o ne dėl žmonių.. p.s. o gal Y karta nėra karjeristai? nes kiek skaičiau čia dauguma stengiasi dėl karjeros, lyg tai jums būtų pagrindinis tikslas... kas iš tos karjeros? juk pinigai spalvos nepakeis kaip aukščiausias pareigas užimsi...
Talkatif 2010-03-13 22:59
Anokia čia naujiena. Prieš kokią dešimtį metų kažkuri psichologė per TV kalbėjo, kad reklamos industrija ir žiniasklaida pas mus lygiai tokią pat kartą augina. Portalo administracijai, žinoma jeigu yra galimybės, rekomenduočiau padaryt keletą interviu su pas mus dirbančiais psichologais šia tema. "Kas, kodėl, kaip?" Į psichologų pareiškimus apie socialinius reikalus pas mus vis dar žiūri su pašaipa ir nepaiso. O be reikalo. Jie gerai kapsto.
bahuriux 2010-03-13 23:22
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... sc&start=0 supranti ka noriu pasakyti Aisku dar tik bus statomas. Beja as bedarbis jei oficialiai. Dar kokiu klausimu turi?
Azaruto 2010-03-13 23:25
dabar visi kurie kalbejo apie pinigus pagalvokite ar ne jie svarbiausi norint gerai gyventi taigi normalu kad emigrantai vaziuoja i uzsieni o ta Y karta tiesiog nemato sunkaus darbo ir nori iskarto rezultatu
pinkiss 2010-03-14 01:49
be pinigu nieka neturesi,ir beje vienetai tokiu darbu kur mazai dirbi daug gauni,o kuo daugiau uzdirbi tuo aukstesnes pareigas prie to pacia ir atsakomybe.
kionig 2010-03-14 02:36
Aisku jeigu oficialiai. O kai pastatysi tikriausiai pakeisi poziuri.