Pokalbis truko mažiau nei 10 min.: Blinkenas pirmą kartą akis į akį susitiko su Lavrovu, skelbiama apie ką kalbėjosi  ()

JAV valstybės sekretorius ir Rusijos užsienio reikalų ministras susitiko pirmą kartą po Rusijos invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV užsienio reikalų ministras Anthony Blinkenas G20 ministrų viršūnių susitikimo (Indijoje) kuluaruose surengė trumpą susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, kurio metu jis įvardino sąlygą taikiai užbaigti karą Ukrainoje. 

Valstybės sekretorius pareiškė, kad JAV remia taikų susitarimą su sąlyga, kad bus išsaugotas Ukrainos teritorinis vientisumas, informuoja  „The Washington Post“.

„Jis [Blinkenas] pabrėžė, kad karas turi baigtis tokiomis sąlygomis“, – laikraščiui sakė aukštas Valstybės departamento pareigūnas, atsisakęs aptarti Lavrovo atsakymą. 

Pasak jo, Amerikos valdžia nemato faktų, kurie rodytų Kremliaus pozicijos pasikeitimą dėl karo Ukrainoje. Šaltinis pridūrė, kad Jungtinės Valstijos nesitiki, kad šis susitikimas gali sukelti kokių nors pokyčių artimiausioje ateityje.

 

Blinkeno ir Lavrovo pokalbis truko mažiau nei 10 minučių. Tai buvo pirmasis JAV ir Rusijos užsienio politikos vadovų susitikimas nuo Rusijos kariuomenės plataus masto invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(3)
(118)

Komentarai ()