Maskvoje skelbiamas pavojus: Serbijoje prasidėjo keisti ir pavojingi įvykiai  ()

Kremliui nerimą kelia tai, kad jis pamažu praranda svertą Serbijos atžvilgiu, kurią Rusijos Federacija taip ilgai bandė integruoti į savo įtakos sferą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Amerikos karo studijų instituto analitikai išsakė pagrindines tezes apie situaciją Serbijoje. Tuo pat metu Aleksandras Vučičius užsiminė apie savo pasirengimą „apleisti Rusijos Federaciją“, jei jo šalis būtų priimta į ES.

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova apskundė Serbiją, kuri esą slapta tiekia Ukrainai MLRS amuniciją, informuoja ISW analitikai.

Vasario 27 dieną Rusijos žiniasklaidos priemonė „Mash“ paskelbė žinią, kad serbų kompanija „Krusik“ perdavė Ukrainai 3500 raketų „Grad“.

Jevgenijus Prigožinas A. Vučičiui atsakė, kad 2023 metais nė vienas serbas nebuvo užverbuotas karui prieš Ukrainą. Serbijos prezidentas jau pažadėjo JAV pradėti kovą su verbavimu į „Wagner“ grupę savo šalies teritorijoje. Jis taip pat paskelbė esantis pasirengęs pasodinti už grotų visus serbus, kurie nuo 2022 metų buvo pastebėti kare prieš Ukrainą.  

„Politico“ žurnalistai praneša, kad A. Vučičius užsiminė apie savo pasirengimą visapusiškai remti Vakarus Rusijos ir Ukrainos kare, jei jo šalis būtų priimta į ES. Tačiau nepamirškite, kad šalyje yra daug rusų, nes tarp Serbijos ir Rusijos Federacijos galioja bevizis režimas. A. Vučičius, duodamas interviu žiniasklaidai, pripažino, kad ateityje jam teks priimti nemažai svarbių ir sunkių sprendimų.

 

Kartu prezidentas įvertino ir investicijų antplūdį iš ES šalių. Pasak jo, europinis kelias turės lemiamą vaidmenį plėtojant šalies ekonomiką. Tuo pačiu metu apklausos rodo, jog dauguma Serbijos gyventojų pasisako už aljansą su Rusijos Federacija, o ne su ES (51 proc., palyginti su 34 proc.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()