Kinija rimtai įsiutusi: per kvailumą Kremlius sužlugdė visiškai slaptą grandiozinį planą  ()

Kremlius jau antrą kartą rimtai supykdė Pekiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia pyksta ant Kremliaus, nes Vašingtonui pavyko gauti informacijos apie derybas dėl ginklų pardavimo Rusijos Federacijai.

Kaip rašo „The Economist“, remdamasis šiuo klausimu susipažinusiu Europos pareigūnu, Kinija ketino laikyti šalies agresorės paramą paslaptyje, kad ir ateityje derybose būtų neutrali tarpininkė.

Dabar Pekino santykiai su JAV ir Europa gali dar labiau pablogėti.

Pažymima, kad Kinijos valdžia nenori Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Ukrainoje, ypač jei tai daroma pasitelkus vakarietišką ginkluotę ir įrangą.

Leidinio teigimu, iš Kinijos partnerių gauti ginklai tikrai gali padėti okupantams Ukrainoje. Kinija dabar yra ketvirta pagal dydį ginklų eksportuotoja pasaulyje.

Bendradarbiavimas su Pekinu yra labai naudingas Maskvai, nes artilerija Kinijoje gaminama pagal tą patį standartą kaip ir Rusijos Federacijoje. Buvęs Pentagono Gynybos žvalgybos agentūros pareigūnas Lonnie Henley teigia, kad šis veiksnys gali užkirsti kelią gresiančiam sviedinių trūkumui Rusijos armijoje. Tai gali atlikti pagrindinį vaidmenį, kai abi konflikto šalys patiria amunicijos trūkumą.

 

Vasarį Baltieji rūmai pranešė, kad Kinija svarsto galimybę pateikti Rusijai amunicijos ir ginklų, ir paragino Kiniją susilaikyti nuo tokių aljansų. Tačiau Pekinas patarė Baltiesiems rūmams nediktuoti sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(15)
(23)

Komentarai ()