„Ne taip, kaip Putinas įsivaizdavo“. ISW skelbia, ką Xi Jinpingas pasakė už uždarų durų  ()

Karo studijų instituto analitikai įsitikinę, kad V. Putinas nebuvo labai patenkintas siūlomu Kinijos ir Rusijos santykių formatu, kurį išsakė Xi Jinpingas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-21 „Ne taip, kaip Putinas įsivaizdavo“. ISW skelbia, ką Xi Jinpingas pasakė už uždarų durų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gilesniais“ Rusijos ir Kinijos santykiais Kremliaus vadovas turėjo omenyje kažką daugiau, nei galiausiai pasiūlė Xi Jinpingas, informuoja ISW.

Kovo 20 d., Kinijos ir Rusijos vadovai už uždarų durų surengė 4 valandas trukusias derybas. Ekspertai įsitikinę, kad Pekinas atsisakė atvirai stoti į Maskvos pusę kare prieš Ukrainą.

Tuo pat metu Xi Jinpingo retorika aiškiai parodė, kad Pekinas neketina teikti Rusijos Federacijai visos ekonominės ir politinės pagalbos karo Ukrainoje fone.

Tuo pačiu metu abu lyderiai susitarė dėl bendros Kinijos ir Rusijos ekonominių santykių vizijos. Gali būti, kad po Xi Jinpingo vizito Maskvoje Rusijos Federacija ir Kinija pasirašys nemažai sutarčių. Kai kurios iš šių sutarčių leis Rusijos Federacijai lengviau išvengti Vakarų sankcijų.

 

Xi Jinpingas reikalauja politinio karo Ukrainoje sprendimo. Tuo pat metu analitikai negali suprasti, kokius pasiūlymus Kinija yra pasirengusi pateikti ir kaip jie bus vertinami Rusijos Federacijoje ir Ukrainoje.

Taip pat nėra visiškai aišku, ar KLR tiekia mirtinus ginklus Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(4)
(19)

Komentarai ()