„Lietuva tampa jaunų hedonistų šalimi“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Juokas 2023-04-06 16:37
S. Besagirskas yra niektauza
vyt 2023-04-06 16:59
Valio. Pasiekė gerą gyvenimo lygį sunkiu darbu, metas atsipūsti. Gi sunkų darbą dirbi tam, jog ateities kartoms būtų lengviau , argi ne ? Dabar atejo lengvesni laikai na ir viskas, nebėra prasmės nugaros lankstyti pusvelčiui. 40% mokesčių valstybei, būsto kainos neįperkamos, nuoma kosminė, nori jog dykai eičiau dirbt darbą ? Apgailėtina.
HardAxe 2023-04-06 17:05
ne tik lietuvoj, visam pasaulyje tas vyksta. Iki kokių 1990 buvo pakenčiamas algos augimas, lyginant su būsto, automobilių kainom ir aukštų pareigų vs darbuotojų santykis. Vėliau viskas iškrypo: https://content.fortune.com/wp-content/ ... =1440&q=75 žmonės suprato, kad dirbti 40h + laisvalaikiu tobūlintis gal ir neapsimoka. Nes tada nebėra kada džiaugtis tuo, ką uždirbai. Nėra kada valyt dulkių iš prabangaus 85kv buto priemiestyje, nes darbas + transportas suvalgo visą laiką.
immortallt 2023-04-06 17:06
Em, viskas yra užsidirbama, ir visada buvo. Kainas sukėlė tie, kurie užsidirba. Jei tu neužsidirbi, tai tau ir brangu. Ir kalbos apie algas nėra absoliučiai jokios straipsnyje. Alga nepakeičia žmogaus. Tinginys netaps darbščiu, o idiotas protingu, jei padvigubinsi ar 10x padidinsi algą. Tas vyksta tose šalyse, kur gyvenimo kokybė pasiekė gan aukštą lygį.
bahuriux 2023-04-06 17:58
Aš senai jau įsitikinau, kad darbholikai yra blogai bendrai visiems dirbantieisems, jie numuša atlyginimus nes padaro daugiau už mažiau pinigų, tuo pačiu sunaikina kažkokį procentą darbo vietų. Pavyzdys skandinavija jie ten atsipalaidave visiškai neproduktyūs lyginant su mumis ir dėl to visi gerai gyvena, kad tie darbai nepadaryti. Jei visus darbus padarytu tiesiog nebūtu reikalinga daugiau dirbančiūjų samdyti ir darbdaviai nenorėtu mokėti daugiau. Jei su manim nesutinkat nes esat darboholikai, artimiausioj ateity sėkmės konkuruojant su di ir robotais.
vyt 2023-04-06 18:16
Dirbu fabrike, dirbu gerai ir " Jie " pamatė jog gebu greitai mokytis ir dirbu švariai ( be taip tariamų " Grybų " ) . Na ir prasidėjo, tai čia tai ten, ir galų gale per 4 darbo vietas pradejo vedžioti. I'm like " woh woh woh ! Slow down ni@@as ! I ain't a horse " Na ir tada pasakiau aš jiems, jog užkištų darbo vietas darbuotojais, nes manes vieną dieną ten nebebus ir lai sukasi kaip išmano. Taip ir pasakiau " Aš ieškau lengvo gyvenimo " Nusijuokė ir iškarto suprato apie ką aš Tai žodžiu . Aišku, pakėlė algą 24% bet nafik man, noriu nedirbt ir gyvent padorų gyvenimą.
Dannas3 2023-04-06 18:57
Nebutinai kad daugiau darbo uz maziau pinigu, kiek aria papildomai, kartais ir keliuose darbuose. Taip su laiku pakelia valstybes lygi iki ausktesnio laiptelio.
vyt 2023-04-06 19:41
Priklauso ir nuo darbo kurį darai. Jeigu labai svarbu, tai ir darai tol kol padarai. Jeigu ten darbas kuris tiesiog darbas, na tada darboholiku būti nelabai ir apsimoka.
kestutisz 2023-04-06 20:33
Pliusas už aštrią nuomonę :) Bet pats negalėčiau pasakyt jog visiškai sutinku. Nuo darbo priklauso - jei dalykas įdomus galiu prasikrapštyt ir pusę nakties, ir automatizuotis kokį darbą dėl ko na realiai kitų rankų darbo gal ir nebereikės. Ir šalies BVP gal net kris nes nereikės papildomų rankų :)
immortallt 2023-04-06 20:38
Kai kurių darbų padarymas reiškia, kad savo šalyje ar mieste sukursi šimtus ar tūkstančius darbo vietų, o kai kurie ir dešimtis-šimtus tūkstančių. Geriau visi būtų tinginiai ir tų darbo vietų nebūtų? Nu aka sovietų sąjungos darbovietės. Skandinavai su labai skirtinga istorija ir priežastimis kaip tapo pasiturintys, bet esmė ta, kad jie dabar jau turi daug kapitalo. Gali atsipalaiduoti. Bet kai atsipalaiduoji, tai nebeturtėsi. Akivaizdus pavyzdys italai. Praturtėjo prieš 40 metų, susikalė socializmą į darbo rinką, tai realaus pajamų augimo nematė 30 metų. Graikai irgi panašiai pasidarė, tai pas mus krizė buvo gili porą metų, po to augome ir sparčiai. Graikai neaugo. Nes prisidirbo vėl su socializmu, pasijautė praturtėję, nors viskas ant skolintų ir prateriotų pinigų buvo. Tai dabar klausimas, ar jau pakankamai turtingi esame ir nebenorime turtėti, ar dar visgi daugiau norėtume turėti ir daugiau uždirbti? Jei daugiau dirbantieji numuša atlyginimus kitiems, tai daugiau dirbantys reiškia numuša kainą vartotojams. Tai čia gerai ar blogai? Šalies BVP augs, jei automatizuosi ir mažinsi priklausomybę nuo populiacijos kiekio.
bahuriux 2023-04-06 20:53
Ir kas geriausia, kad valstybės lygį pakelia iškarto dviem laipteliais, nes mokesčius moka nuo kelių darbų ir retas kuris sulaukia iš tų ariančių pensijos. Valstybei žinoma win-win, žmogui win-game over.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-06 21:17
Visiškai su jumis nesutinku Pirma: komfortas yra mėšlo krūva, daranti iš tavęs dar didesnį parazitą, t.y. reikalaujantį dar daugiau komforto. Ir galiausiai dėl kiekvieno šūdniekio imi skųstis ir verkti, kad tavo idealus pasaulis griūva. Arba kitaip tariant, tu tapai mižniumi! Antra: gyvenimas yra tam, kad veiktum. Jeigu TV žiūrėjimas, kasdienis alaus gėrimas, žolės rūkymas, nuolatinis multitaskingas telefone yra tavo gyvenimo pagrindas, tai tu nevertas to pačio gyvenimo iš esmės - tu tiesiog nesinaudoji jo galimybėmis. Čia kaip sportinis automobilis, kurio niekada neišvarei iš garažo! Trečia: jau anksčiau minėjau - žodį darboholikas sugalvojo tinginiai, kad sumenkintų tą "darboholiką" ir pateisintų savo tingumą. Išvardyk darboholiko charakterio sąvybes ir pasakyk kodėl manai, kad tai yra niekinga? T.y. motyvacija, darbštumas, entuziazmas, stiprus charakteris (neverkšlena dėl višvalandžių)... Ir jūs tai niekinat? Tai tik dėl to, kad pateisintumėt savo "nenoriu nieko daryti"! Ketvirta. Jau kuris laikas vis paklausiu vyresnio amžiaus žmonių (paprastai verslininkų): ar ir anksčiau žmones buvo tokie? Nes man asmeniškai atrodo, kad jie tampa bukesni, reiklesni ir tingesni. Apie ką ir šitas straipsnis! Penkta. Priežastis, kodėl kiti darydami mažiau, gyvena geriau yra ne pati darbo apimtis, o pačios sistemos tvarka. Na pavyzdžiui: galime skirti 100 darbuotojų tam, kad kiekvienais taisytų tuos pačius nekokybiškus kelius ir taisytų juos tais pačiais nekokybiškais metodais. Arba galime tą 100 darbuotojų įdarbinti taip ir su tokia sistema, kad kelius reikėtų remontuoti tik 1 metus iš 3, ko pasekoje, likusius laisvus 2 metus galėtume tuos darbuotojus investuotį į namų statymą ir statyti tuos namus kokybiškai. Tai po 3 metų 2 labai skritingi rezultatai: vienu variantu suremontuotas kelias, kitu variantu suremontuotas kelias ir pastatyta n namų. O žmogiškas resursas tas pats - tie patys 100 žmonų. Šešta. Jeigu tau trūksta energijos dirbti daugiau nors iš esmės esi sveikas, tai arba blogai maitiniesi arba tau trūksta fizinės veiklos - sporto! Septinta. Kasdien daryk tai ko nenori daryti, bet ką reikia padaryti! Aš nuolat sau primenu - galiu geriau, galiu daugiau, nes tiesiog galiu!
vyt 2023-04-06 22:05
Problema yra jog turtingųjų tėvų vaikai praranda turtus. Nėra perduodamos reikiamos žinios ką toliau daryti su turimais turtais jog juos puoselėti ir panaudoti tinkamai. O esant turtingu tai yra tikrai naudingų veiklų kuriomis žmogus gali užsiimti. Kūno puoselėjimas, kokio nors tai tikslo siekimas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-06 22:50
Šitai problemai metų tiek, kiek ir mūsų visatai T.y. nėra čia jokios tiesės - viskas bangomis. Yra toks posakis, jo dalis (atitikmuo) paminėta ir šiame straipsnyje: "Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." Tai kaip ir sakiau - bangomis O tų tikslų siekimas, rūpinimasis savo kūnu... Manai jei tavo sąskaitoje atsiras milijonas, tai pasiekti šių tikslų nebereikalaus pastangų? Ar čia "by default" ryte iš lovos pakilsi kaip raketa vien tik nuo tos minties, kad sąskaitoje milijonas? Aha, man irgi vaikystėje suaugusieji prip*so protą su tokiom pasakom - teko dar bent 20 metų pagyvent, kad perprasčiau jų melą Pasiūrėk sėkmingų žmonių biografijas: daugelis jų augo asocialiose šeimose arba visai tų tėvų neturėjo, buvo skriaudžiami ir niekinami jų pačių aplinkos, buvo stirpiai fiziškai traumuoti/sužaloti, badavo ar kitaip susidūrė su nepritekliumi... Nežinai tokių žmonių? Conor McGregor: vaikystėje kentė patyčias. 12-kos užsirašė į bokso klubą. Galiausiai gyvenime dar buvo ir santechniku. Dana White - UFC prezidentas. Kadaise dirbo viešbutyje. David Goggins - augo su tėvu alkoholiku, kuris nuolat mušdavo jį, jo brolį ir jo mamą. Vėliau su mama pabėgo nuo tėvo (nepamenu kas nutiko jo broliui). Galiausiai svėrė ~150kg ir dirbo parazitų naikintojų. Bet visada svajojo tapti "jūrų ruoniu". Galiausiai juo tapo. Ir tuo pačiu tapo vienu įspūdingiausių visų laikų atletu. Eric Thomas - motyvatorius, knygų autorius, konsultantas... Augo su vieniša motina, tam tikru gyvenimo etapu metė moyklą ir 2 metus gyveno gatvėje (buvo benamis). Tai gal E.T. ir paklausom apie pirmadienius (buvo keista rasti tokį seną jo video) https://www.youtube.com/watch?v=wivUKe1s96s
HardAxe 2023-04-06 22:59
Pigios paskolos sukėlė NT kainas, mano nuomuone. Visą statybų sektorių nuo pačios medžiagų gamybos. Lyginant su europietiška alga NT/algos santykis nuėjo į blogąją pusę. Tada visa ko automatizavimas ir sufabrikuotas elektronikos senėjimas irgi atlieka savo juoda dirbk-pirk-mirk darbą. Prieš kažkiek metų gyvenimas be pastovaus pinigų kišimo į pagrindinę būsto infrastruktūrą buvo daug labiau įmanomas negu šiandien. Šiandien arba sukiesi ekonomikoj, arba tampi amišius. Tarpiniai variantai subyra. Dar pati ekonomika panaudojant šiulaikinius įrankius vis labiau optimizuojasi ne į produktą, bet į pelno maksimizavimą. Gaminami ne daiktai, o prekės. ir t.t. ir pan. Galiausiai spaudė spaudė ir perspaudė. Žmonės pasiekė tą kritinę ribą, kai nebenori persistengti dėl svajonės ir tai tampa didelė bėda darbdaviams. https://www.investopedia.com/what-is-qu ... ng-6743910
vyt 2023-04-06 23:23
Yra kaip yra ir prieš vėją nepapūsi. Belieka tik suprasti tai kas vyksta, iškelt bures ir skruost pavėjui
HardAxe 2023-04-06 23:32
manau tai kas vyksta yra gerai (mums), nes tai įpūs daugiau konkurencijos Europos įmonėms konkuruojančioms su darboholikais Amerikiečiais. Amerikoj darbuotojai daug labiau užspausti, atsipalaidavus iki vienodo lygio mes paprastume mažiau produktyvumo.
vyt 2023-04-06 23:47
https://www.youtube.com/shorts/jcNzoONhrmE God bless America
immortallt 2023-04-07 07:58
vyt, kūno puoselėjimas nėra kažkokia tai naudinga veikla. Ypač ne visuomenei. HardAxe, pigios paskolos kažkiek prisidėjo prie to, kad žmonės įpirko tą būstą ir pirko, bet dabar, priešingai nei 2007-2008 metais, labai mažą dalį NT pirko, kad laikyti tuščius. Kainas sukėlė labiau net COVID ištaškyti pinigai, kai staiga pakėlė pajamas gyventojų (padėkokime žalstiečiams už skolos padidėjimą per mažiau nei metus, didesnį, nei Kubiliaus vyriausybei reikėjo per 3 metus pasiskolinti bei už pabrangusį skolinimą didžiąja dalimi jiems dėkoti galime). Daugiau dirbti reikia, jei nori daugiau. Daugiau norėti yra pasekmė tavo paties pasirinkimų. Pvz. mano šeima irgi užsisukome į karuselę, nes pakankamai mandrą namą pasistatėme dar neturėdami pakankamai daug santaupų ir butą nuomai norime išlaikyti. Parduotume butą, pabaigtume namą ir didžiąją dalį skolos grąžintume. O dabar jau antri metai, kaip vis nepabaigiame name visko. Eina per nervus ir t.t., bandai daugiau uždirbti, ir uždirbi.
vyt 2023-04-07 13:30
Kūno puoselėjimas yra naudinga individui, o visuomenė yra sudėta iš daugybės individų. Sakai esi įsisukęs į užburtą ratą ir kimba per nervus jau. Paimk dviratį kokią gražesnę dieną ir pramink kokį 15 ~ 20 km atokiais nuo intensyvaus eismo keliais. Ir protas prašvis. Plius, pardavęs būtą valstybei pelno mokestį sumokėsi, kiek, 15%? Nemanau jog apsimoka pardavinėti vien dėl pelno mokesčio valstybei. O dabar, tau tas butas per laiką generuoja nuomos pajamas. Aš verčiau pakentėčiau ir pasilikčiau butą nuomai. Na bet vėl, jeigu butų kainos kristų.... žinai, vėl prasideda. O kaip su banku ir paskola? Jeigu butas užstatytas ant paskolos bankui, gi imant paskolą nereikia pelno mokesčio mokėti ane ? Jeigu neišmoki bankui, paima užstatą ir jokio pelno mokesčio valstybei nemoki, o paskolos pinigai tavo ? Blyn, nežinau kaip tiksliai viskas veikia Antra vertus, jeigu butų kainos ir smuktų, reiktų turėti lyčnų pinigų ir nusipirkti antrą butą nuomai, papigiai. Cash flow yra Cash flow ir nieko nepadarysi.