Guy Sormanas. Azijos laikmetis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pinkiss 2010-04-12 20:29
kad jau seniai 90% produkcijas yra made in china bet kinieciai kaip buva biedni taip ir yra nes pas juos politika pareigom ir kysiais paremta bent as taip galvoju.
Staska 2010-04-12 20:31
Sakyciau, toks truputi provakarietiskas straipsnis. Gal Kinijos mobilus telefonai ir iphone kopijos ir nukopijuotos is vakaru, bet sakyti, kad dabar Japonai ir Pietu Koreja tik kopijuoja ir visi is ten bega mokytis i Vakarus, man atrodo per drasu.
sz520qm 2010-04-12 21:15
Kalbama ne tik apie kopijas. Apverčiau kątik savo iphone'ą (tikrą, ne kopiją): "Designed by Apple in California. Assembled in China." Tą ir turėjo galvoj straipsnis: vienas telefonas (ar kitas aukšto lygio produktas) retai būna pilnai pagaminamas (nuo idėjos iki paties produkto) vien tik Vakaruose.
Sloth 2010-04-12 21:27
Taipogi ta dalis apie inovacijų trūkumą azijoje sukėlė šypseną. Tai vienos iš labiausiai inovacijas remiančių valstybių. Jau nekalbant apie neva silpną jų švietimo sistemą. Japonijoje švietimas ypatingai stiprus, universitetai stiprūs bei pajėgūs konkuruoti su vakarietiškaisiais. Azijiečių imigrantų pagrindą sudaro kinai, kad tuo įsitikintumėt pakanka nukeliaut į bene bet kurį universitetinį miestą ir paklausyt kokia kalba jie kalba ( japonų ir kinų kalbas lengva atskirt išgirdus ). Taipogi tie patys azijiečiai mokslininkai dirbantys vakaruose, pažiūrėkit į jų pavardes, jei jos trumpos ir sudarytos iš 3-5 raidžių, vadinasi ir vėl kinas. ( su išimtim žinoma ) Taipogi nemanau, kad kinijos ir indijos kosmoso tyrimų programos nekuria inovacijų...
Indigo89 2010-04-12 21:46
As galvoju kad Latvijoj zmones nemoka naudotis kompiuteriais ir gyvena baudziavinej santvarkoj. Tokius savo galvojimus savo galvoj geriau ir pasilik, nes jie, kadangi praktiskai niekuo neparemti, yra nieko verti. Kinai nera kvaili - dviracio neisradineja. Jei kas ka pagamino, paima, nukopijuoja ir turi, gali toliau nuo to tasko tobulint. Aiskiai provakarietiskas straipsnis, bandoma sumenkint rytu itaka.
sarkusz 2010-04-12 22:11
Kad dauguma prekių jau seniai made in china, tiesa. Anksčiau kinai nelabai sugebėdavo išpešt didelės naudos sau.. o dabar stebint jų vykdomus grandiozinius projektus tai galima teigt, kad kinai tikrai ne biedni tik gal su lygiom teisėm ir panašiais dalykais sunkoka pas juos..
Domaz 2010-04-12 23:09
Palyginus visai neseniai ziurejau Algimanto Cekuolio laida, tai ten atvirksciai jis snekejo...
Indigo89 2010-04-13 14:36
Straipsnyje rasoma, kad dabar ne azijos, o visuotinis laikmetis. Tai atvirksciai pagal tave bus dabar ne visuotinis, o azijos, ar ne visuotinis, bet vakaru pasaulio laikmetis? Beje gal gali parasyt jei atsimeni tiksliau kada rode ta laida?
mnv 2010-04-13 18:04
Tai aisku, kad visuotis amzius, taip kaip kinija ar betkuri kita salis neisgyvens be vakaru, nes nebus kur realizuot savo prekiu, taip ir vakarai be azijos. O argumentas, kad kinieciai paprasti nera biedni, nes kinijos valdzia grandiozinius projektus vykdo tai irgi sypsena sukelia. Sovietiai irgi grandiozinius projektus vykde, bet ar pilieciai buvo turtingi ar bent jau pasiturintys?
Indigo89 2010-04-13 22:19
Taip, zmones ten dar nera labai turtingi, bet Kinija, skirtingai nuo Sovietu Sajungos, grandiozinius projektus kuria ne todel, kad noretu kazkam nenusileist, o todel, kad turi tokias galimybes. Kinijoj zmones nebadauja, nors ir nera daug turtingu. Aisku, ar neistiks sovietu sajungos likimas parodys tik laikas. Bet asmeniskai as nemanau kad taip nutiks.
Sloth 2010-04-13 23:12
Kinija ir Sovietų sąjunga kaip diena ir naktis, todėl ir likimas panašus tikrai neištiks. Visų pirma, Kinija yra etninė valstybė, kurios didžiąją gyventojų dalį sudaro kinai, o SSRS - sąjunga, todėl net lyginti nereiktų. Tiesa, Kinijoj žmonės taip pat badauja, dėl sausros. Didžiausia mano manymu tikimybė, kad Kinijoj bus kokia nors revoliucija, kuri atvers kelią demokratijai, bet ir tas mažai tikėtina. Na, o jeigu taip nutiktų, manau kinai savo pozicijas greit prarastu, kadangi pas juos tokio dalyko kaip demokratijos tradicijos apskritai nėra, beto, mentalitetas kitoks.