„Rusija eis toliau“. Lenkijos prezidentas skelbia grėsmingą perspėjimą  ()

Pasak Lenkijos vadovo, Kremlius siekia išplėsti savo dominavimą rytinės Europos dalies tautų atžvilgiu, o Kyjivo pralaimėjimas leistų Maskvai tai padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Rusijos pergalės prieš Ukrainą atveju reikėtų tikėtis naujo rusų puolimo prieš kitą valstybę. Tai jis sakė po susitikimo su Italijos prezidentu Sergio Mattarella, praneša „Polskie radio24“.

Politikas atkreipė dėmesį į raginimus kuo greičiau baigti karą. Tokie teiginiai, pasak A. Dudos, yra nepriimtini. Jis pažymėjo, jog atitinkami asmenys praktiškai veikia Maskvos interesais.

„Jei Ukraina nesulauks pagalbos, Rusija laimės šį karą, o tai bus tik pirmas Kremliaus žingsnis siekiant išplėsti savo dominavimą šios Europos dalies tautų atžvilgiu“, – sakė lenkų politikas.

A. Duda pabrėžė, kaip svarbu ir toliau tiekti ginklus ukrainiečiams. Būtent Ukrainos pergalė sustiprins stabilumą regione ir užtikrins Europoje ilgalaikę taiką.

Kaip pridūrė prezidentas, lenkai labai gerai žino rusų godumą, norą valdyti kitas tautas, jas pavergti. Jis prisiminė, kaip rusai atima iš tautos potencialą ir panaudoja jį savo tikslams.

 

Balandžio 17 dieną Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paaiškino G7 pasiryžimą prieštarauti Kremliaus vadovo Vladimiro Putino tikslui. Ji priminė, kad G7 šalys pernai parengė ne vieną ryžtingą Rusijos agresijos atrėmimo priemonę, atkreipdama dėmesį į tai, kad ukrainiečiams žiemą nuolat teikiama pagalba. Antirusiškos sankcijos ir naftos kainų ribojimas leido daryti įtaką Rusijos ekonomikai ir pradėti jos degradacijos procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()