[ŽT] Kremlius paskelbė oficialų pranešimą apie teismą Putinui  ()

Kremlius pakomentavo Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) ketinimus pradėti dvi bylas dėl Rusijos karo nusikaltimų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Europos Tiesa“.

„Mes nepripažįstame šio teismo, nepripažįstame šio teismo jurisdikcijos. Taip mes elgiamės su juo“, – komentuodamas TBT ketinimus sakė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas taip pat pažymėjo, kad Kyjivo pozicija reiškia, jog Rusijos tikslai Ukrainoje gali būti pasiekti tik „karinėmis priemonėmis“.

Kaip pranešama, Tarptautinis baudžiamasis teismas ketina pradėti dvi karo nusikaltimų bylas, susijusias su Rusijos invazija į Ukrainą.

Šios baudžiamosios bylos yra pirmieji tarptautiniai kaltinimai, pareikšti nuo plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją pradžios ir po keleto mėnesių specialių tyrimo grupių darbo. Tvirtinama, kad Rusija pagrobė ukrainiečių vaikus ir paauglius ir išsiuntė juos į Rusijos perauklėjimo stovyklas, o Kremlius sąmoningai taikėsi į civilinę infrastruktūrą.

 

Kai kurie diplomatai ir ekspertai teigė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas gali būti apkaltintas, nes teismas nepripažįsta valstybės vadovo imuniteto bylose, susijusiose su karo nusikaltimais, nusikaltimais žmoniškumui ar genocidu.

Vis dėlto, ekspertų teigimu, teismo proceso tikimybė išlieka maža, nes jis negali nagrinėti bylų už akių, o Rusija greičiausiai neišduos savo pareigūnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(17)
(0)

Komentarai ()