[ŽT] Vokietijos generolas sukėlė tikrą audrą: skelbiama, ką pasakė apie karą Ukrainoje  ()

Vokietijos ginkluotųjų pajėgų vadas bus atleistas po jo komentarų apie karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos ginkluotųjų pajėgų vadas Eberhardas Zornas bus atleistas po jo komentarų apie karą Ukrainoje.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius nusprendė pakeisti ginkluotųjų pajėgų vadovą Eberhardą Zorną po jo pareiškimų apie Rusijos kariuomenę Ukrainoje, rašo „Bild“.

Pirminiais duomenimis, apie personalo pokyčius skyriuje bus pranešta kovo 16 d. Vokietijos ginkluotųjų pajėgų vado kėdė gali atitekti generolui majorui Carstenui Breueriui. Vienas svarbiausių vokiečių generolų Zornas šias pareigas ėjo nuo 2018 m.

2022 metų rugsėjį Zornas davė interviu, kuriame suabejojo ​​Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gebėjimu atlaikyti Rusijos armijos atakas. Visų pirma, kariškis buvo tikras, kad Ukrainos gynėjai nesugebės plačiu frontu išstumti įsibrovėlių iš okupuotų teritorijų.

 

Be to, Zornas perspėjo apie antrojo Rusijos fronto atidarymą. Nauji „karštieji taškai“, jo prognozėmis, galėtų būti Moldova, Suomija ar Sakartvelas.

JAV atsargos generolas leitenantas Benas Hodgesas sukritikavo Vokietijos kariškio žodžius, sakydamas, kad jis stebėtinai prastai išanalizavo V. Putino armijos pajėgumus, o tai tikriausiai iš esmės atspindi Vokietijos elito mąstymą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(223)
(18)
(205)

Komentarai ()