[ŽT] „Susitikime su Putinu Kadyrovas akivaizdžiai nervinosi“. ISW skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Čečėnijos Respublikos vadovas Ramzanas Kadyrovas buvo akivaizdžiai susinervinęs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 [ŽT] „Susitikime su Putinu Kadyrovas akivaizdžiai nervinosi“. ISW skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitikime su Kremliaus diktatoriumi Vladimiru Putinu Čečėnijos Respublikos (RF) vadovas Ramzanas Kadyrovas buvo akivaizdžiai susinervinęs. Tikriausiai labai norėjo įrodyti savo naudingumą ir bijojo, kad praras Rusijos prezidento paramą.

Tokią prielaidą išsakė Amerikos karo studijų institutas (ISW) kovo 13 d.

Analitikai mano, kad R. Kadyrovas susitikimo metu jautė nemažą spaudimą ir iš visų jėgų stengėsi Čečėniją, save ir savo kariuomenę, parodyti teigiamai. Jis taip pat pasinaudojo susitikimu, norėdamas pasidžiaugti čečėnų kovotojų sėkme kare prieš Ukrainą, ir pabrėžė, kad jie ištikimai vykdo Putino įsakymus ir „stengiasi veikti iki galo“. Kremliaus vadovas padėkojo.

Tačiau šiuo metu kariuomenės iš Čečėnijos vaidmuo fronto linijoje yra minimalus. Iš esmės jie vykdo puolimo operacijas Luhansko srities Bilohorivkos rajone ir vykdo teisėsaugos užduotis okupuotos Ukrainos užnugaryje.

„Kadyrovas turi pagrindo baimintis, kad praranda Putino palankumą, nes neturi ką parodyti, jokių Čečėnijos kovinių pergalių, ir tikriausiai per šį susitikimą tikėjosi pagerinti ir sustiprinti savo reputaciją“, – teigiama ISW pranešime.

 

Kalbant apie Putino tikslus, jis greičiausiai tikėjosi padaryti spaudimą Čečėnijos lyderiui, kad jis padidintų savo karių panaudojimo intensyvumą vadinamojoje „Šiaurės karinėje apygardoje“, ypač didelių „Wagner“ samdinių ir reguliariųjų Rusijos pajėgų nuostolių fone.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: