„Mums nereikia susitarimo su rusais“. Skelbiama kieta JAV reakcija į drono numušimą  (1)

JAV toliau skraidys virš Juodosios jūros, nepaisant Rusijos tarptautinėje oro erdvėje sugadinto drono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 „Mums nereikia susitarimo su rusais“. Skelbiama kieta JAV reakcija į drono numušimą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksti kovo 14 dienos rytą du rusų naikintuvai „Su-27“ tarptautinėje oro erdvėje terorizavo amerikiečių droną MQ-9 tol, kol vienas iš rusų orlaivių taranavo drono propelerį. JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby praneša, kad JAV patruliavimo Juodosios jūros regione tai nepakeis, praneša CNN.

„Jei pranešama, kad jie nori atgrasyti mus nuo skrydžių ir veiklos tarptautinėje oro erdvėje virš Juodosios jūros, tada ši žinia liks be atsako, nes to nebus“, – sakė Kirby.

„Mes ir toliau skraidysime ir veiksime tarptautinėje oro erdvėje virš tarptautinių vandenų. Juodoji jūra nepriklauso jokiai šaliai. Ir toliau darysime tai, ko reikia mūsų nacionalinio saugumo interesams šioje pasaulio dalyje“, – pridūrė jis.

Kirby pavadino Rusijos įvykdytą JAV drono perėmimą „nesaugiu“ ir „neprofesionalu“. Ir priminė, kad JAV dronų buvimas rajone nėra naujiena.

„Jau metus nepertraukiamai skraidome šioje oro erdvėje“, – sakė Kirby ir pridūrė - „Prieš skrendant į tarptautinę oro erdvę mums nereikia praeiti kažkokio patikrinimo su rusais“.

 

JAV dronai virš Juodosios jūros skraidė ir anksčiau, dar gerokai prieš 2022-ųjų vasario 24 dieną, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

JAV Oro pajėgų generolas, Pentagono spaudos sekretorius Patas Ryderis negalėjo patvirtinti, kad dronas numuštas tyčia ar netyčia, bet pabrėžė, kad rusų pilotų veiksmai buvo „nesaugūs, neprofesionalūs ir tie veiksmai kalba patys už save“.

(125)
(6)
(119)

Komentarai (1)