Rusija pateikė atsakymą dėl JAV drono numušimo tarptautinėje oro erdvėje - buvo tikimasi ne to  (1)

Du rusų naikintuvai „Su-27“ tarptautinėje oro erdvėje sukiojosi visai šalia amerikiečių drono MQ-9 ir galiausiai kliudė jo propelerį, dėl ko dronas buvo nutupdytas tarptautiniuose vandenyse. Ką apie tai kalba Rusija? Ar jie sakys, kad dronas pažeidė jų oro erdvę? Ar jie kaltins droną, kad jis pats prisiartino prie naikintuvų? Ne, Rusijos versija yra labai netikėta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 Rusija pateikė atsakymą dėl JAV drono numušimo tarptautinėje oro erdvėje - buvo tikimasi ne to  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pripažįsta, kad dronas buvo ir kad jis buvo tarptautinėje oro erdvėje. Rusija taip pat pripažįsta, kad naikintuvai sukiojosi šalia jo. Rusija tiesiog neigia, kad dronas buvo kliudytas apskritai.

Rusijos gynybos ministerija apkaltino JAV pažeidus laikiną oro erdvę, „sukurtą specialiajai karinei operacijai“, tačiau tuo pačiu teigia, kad drono nekliudė. Maskva aiškina, kad dronas skrido Krymo link ir naikintuvai pakilo jį atpažinti. Netrukus MQ-9 ėmė staigiai manevruoti, prarado kontrolę ir trenkėsi į vandenį.

JAV Oro pajėgų generolas, Pentagono spaudos sekretorius Patas Ryderis kovo 14 dieną vakare (Lietuvos laiku) įvykusioje spaudos konferencijoje teigė, kad rusų pilotų veiksmai buvo „nesaugūs, neprofesionalūs ir tie veiksmai kalba patys už save“. Jis taip pat teigė, kad dronas nebuvo prisiartinęs prie Rusijos oro erdvės. Tiesa, jis neatskleidė nei kokias sistemas turėjo dronas (bet jis vykdė žvalgybos ir stebėjimo misiją, kaip daug kartų anksčiau) ir kur tiksliai jis nukrito.

 

Bet tiesa yra yla maiše - išlįs. Paklaustas dėl vaizdo įrašo, Ryderis atsakė, kad pradėta išslaptinimo procedūra. Be to, Ryderis teigė, kad po tokio susidūrimo su didelio drono propeleriu ir rusų naikintuvas turėjo būti apgadintas, nors žinoma, kad jis nusileido saugiai.

Žvalgybiniai dronai tarptautinėje oro erdvėje virš Juodosios jūros buvo dažni svečiai dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. JAV Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby teigė, kad tokie neprofesionalūs rusų pilotų veiksmai ir pati drono katastrofa neatgrasys JAV nuo patruliavimo toje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(80)
(4)
(76)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: