Ataka nenusisekė: skelbiamas video, ką ukrainiečiai padarė su šarvuočiu ir okupantais  ()

Ukrainos pasieniečiai Charkivo srityje, naudodami dronais numetamus užtaisus, sunaikino priešo pėstininkų kovos mašiną su įgula.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 14 d. internete pasirodė filmuota medžiaga iš Kupiansko fronto sektoriaus. Jame matomas priešo pėstininkų kovos mašinos sunaikinimas dronu numetama amunicija. Apie tai pranešė Ukrainos valstybės sienos tarnybos spaudos tarnyba, kuri ir paskelbė įrašą:

Šaltinis praneša, kad žvalgyba iš oro pastebėjo šarvuočio judėjimą. Kovinis dronas gavo koordinates ir tiksliai smūgiavo numetamu užtaisu.

Luhansko karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus pripažino, kad priešas bando veržtis per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Kupiansko, Kreminos, Svatovo ir Belogorivkos srityse. Priešas bangomis puola Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir patiria didelių nuostolių, tačiau savo tikslų neatsisako. Karo studijų instituto (ISW) analitikai pranešė, kad kovo 13 d. priešo kariuomenė nepadarė pažangos į šiaurės rytus nuo Kupiansko.

 

Tuo pačiu metu Haidajus praneša, kad pagrindinės priešo pajėgos yra nukreiptos į kovą Kreminos ir Belogorivkos srityse. Tam Rusijos karinė vadovybė nepagailėjo naujų tankų T-90, šalia jų puola ir daug dažnesni T-72

(26)
(2)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: