„To, ką pasiūlė Kinija, nedrįso net Maskva“  ()

Portnikovas sako, kas gali būti pavojingiausia „tolesniam Ukrainos egzistavimui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Vitalijus Portnikovas išsakė savo nuomonę apie V. Putino planus atgaivinti SSRS jos buvusiose ribose.

Televizijos laidų vedėjas Vitalijus Portnikovas paaiškino, koks pavojus tiek Ukrainai, tiek kitoms buvusioms sovietinėms respublikoms gresia Kinijos ambasadoriaus Prancūzijoje Lu Shaye pasiūlyme, kuris yra linkęs tarptautiniu lygmeniu dokumentuoti kiekvienos šalies sienas. Publicistas įsitikinęs, kad kalbama ne apie tas sienas, kurios jau egzistuoja, o apie bandymą žaisti į naudą Rusijai, kurios valdžia siekia atkurti SSRS.

Vitalijaus Portnikovo interviu televizijos kanalui „Pryamiy“ galite peržiūrėti „YouTube“.

Ukrainos žurnalistas prasitarė, kad tikrieji Kremliaus planai gali tapti tikru apmaudu Ukrainą į taikos derybas lenkiančių šalių vadovams: „Tai tarsi bitės prieš medų. Todėl prasidėjus tikrosioms deryboms tiek Lula da Silva (Brazilijos prezidentas), tiek Xi Jinpingas turės susidurti su paprasta mintimi: Rusijos Federacija Ukrainos ir kitų sovietinių respublikų teritoriją laiko Rusijos teritorija. Tai realus planas, pagal kurį Rusijos Federacija iki 2030 m. turėtų grįžti prie 1991 m. Sovietų Sąjungos sienų. Jau matėme nutekintus dokumentus, kurie rodo tokius Rusijos ketinimus. Kol pati Rusija vienaip ar kitaip neatsisakys šio plano, negalime kalbėti apie taikų susitarimą“.

 

 

„Manau, kad kinai nuėjo toliausiai, nes kai kinai sako (turiu omenyje Kinijos ambasadorių Prancūzijoje Lu Shaye), kad buvusių sovietinių respublikų suverenitetas nėra patvirtintas jokiu tarptautiniu susitarimu, jie iš esmės užslėptai siūlo pasirašyti susitarimą, kuriame visos šalys kartą ir visiems laikams pripažintų buvusių sovietinių respublikų suverenitetą ir daugiau nebesikėsintų į jų nepriklausomybę ir suverenitetą. Tik klausimas, kokiose ribose ir kokiomis sąlygomis? Tai pavojingiausia Ukrainos ir buvusių sovietinių respublikų tolesniam egzistavimui“, - apie Kinijos taikos plano keliamą pavojų perspėjo Vitalijus Portnikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(19)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()