Zelenskis pasirašė dekretą, kuris perrašys istoriją (Video)  ()

Sovietinė tradicija gegužės 9-ąją Ukrainoje švęsti Pergalės dieną buvo atšaukta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pergalės dienos“ gegužės 9-ąją Ukrainoje nebebus: V. Zelenskis pasirašė dekretą, kuris perrašys istoriją. Dabar gegužės 9-ąją Ukrainoje švęs ne Pergalės, o Europos dieną, o gegužės 8-oji – Atminimo ir pergalės prieš nacizmą Antrajame pasauliniame kare diena.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė atitinkamą dekretą, praneša televizijos kanalas „Ukraine 365“, remdamasis oficialia valstybės vadovo paskyra „Telegram“ tinkle.

Kaip pabrėžė V. Zelenskis, tokie švenčių pokyčiai Ukrainoje įvedami siekiant stiprinti Europos tautų vienybę, o taip pat liudyti Ukrainos atsidavimą demokratijos idealams ir vertybėms. Verta pažymėti, kad SSRS istorija buvo iškreipta: Antrasis pasaulinis karas, kurį Hitleris pradėjo 1939 m. remiamas Stalino, vadovėliuose buvo aprašytas labai nepatikimai.

 

O vietoje tikrojo pavadinimo Maskvos propagandistai pavartojo terminą „Didysis Tėvynės karas“, kuris neva prasidėjo tik 1941 metų birželio 22 dieną. Verta paminėti ir tai, kad Antrasis pasaulinis karas baigėsi ne gegužės 9 d., o 1945 metų rugsėjo 2 dieną, tačiau SSRS buvo švenčiama būtent gegužės 9-oji, nors nacistinės Vokietijos kapituliacija įsigaliojo gegužės 8 d., 23 val. 01 CET.

Dėl šios priežasties dabar Ukraina kartu su dauguma civilizuotų šalių švenčia pergalę prieš nacizmą gegužės 8 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)

Komentarai ()