[ŽT] Prasideda konfliktas tarp Pekino ir Maskvos. Skelbiama, ką padarė Xi Jinpingas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-05-10 20:57
Demonstruoja susiskaldymą, tai jaukas Vakarų negatyviems propagandonams. Dabar visi gandonai springsta nuo neapykantos, mėgaujasi kad jų negatyvas atseit atlieka gerą darbą - apšikti priešininką. Jūs pateikit įrodymus, kad Pekians konfliktuoja su Maskva, o ne skleiskit niekuo nepagrįstus gandus. Xi pasveikino Putiną privačiai. Vaidink silpną, kad priešai nesuprastų koks esi stiprus. O vakarų propaganda dirba Kinijos interesams nachaliava.
cave_dweller 2023-05-12 09:28
Kinija nevaidina nei silpna nei perdėtai stiprią, kažką čia painioji... Rusija vaidino ir dar dabar komiškai bando vaidinti stiprią. Koks š... gabalas yra jų armija matėme per pastaruosius 1+ metus. Čia net vakarų propagandos nereikia, užtenka pažvelgti į jų "specialiosios karinės operacijos" tikslus ir jų pokytį, nuo paimsime Kijevą per 3 d, iki bl ką daryti, kad Ukr Krymo neatimtų ir šiaip labai nemuštų
Benediktas 2023-05-12 09:49
Rusų armija vis tiek stipri tiesiog dėl kiekybės, daug žmonių,daug tankų. Jei ne pasaulio pagalba Ukrainai, Ukraina būtų buvusi užimta. Arba Rusija sėkmingai būtų užėmusi Gruziją,Kazachstaną, Baltijos valstybes. Tiesiog jiems nepasisekė su taikinio pasirinkimu, jie užpuolė valstybę su 40 mln gyventojų, tinkamai tam nepasiruošę. Jie vistiek šalia mūsų gyvens ir nėra ko nuvertintu rusus. Jei režimas išsilaikys ir Rusija nesusiskils, visada jie bus didžiulė grėsmė. Gerai dabar ES, NATO pakankamai vieningi, bet niekas nežino, kaip bus ateityje. Mes vieni tikrai neapsiginsim,nei ta pati Ukraina. Jai dar reiks atsistoti ant savo ekonomikos, susigrąžinti didžiąją dalį žmonių.
immortallt 2023-05-12 10:15
Benediktas, ir taip, ir ne. maskoliai bus grėsmė, bet grėsmės lygis mažėja. Teisus, jie pavojingi dėl gausos, bet technikos kiekis sparčiai mažėja ir santykinai "modernios", nu omeny pastarųjų 40-ties metų gamybos, technikos likę jau palyginus mažai, kitaip nenukėlinėtų ir negaivintų paminklų. O gaminti karinę techniką jiems nebesiseka. Išspaudžia per metus mažiau tankų, nei Ukraina per dieną sunaikina vidutiniškai. Ekonomika maskolių irgi subinėje, ir naftos eksporto pagrindu jiems jau ekonomikos atgaivinti nebepavyks. Jiems 2030-aisiais būtų buvę šikna ekonomiškai net be jokių karinių konfliktų, nes pradės gan sparčiai mažėti naftos paklausa dėl kelių elektrifikacijos didelio masto, kai naftos paklausa kas 1-2 metus mažės panašiai, kiek buvo išaugus pradėjus skalnūnų naftos gavybą JAV. O Ukraina žinoma, kad viena nebūtų atstovėjusi, ir reikės ekonomikai daug pinigų. Bet tai nereiškia, kad maskolių kariuomenė didinga ar stipri. Su NATO tiesiogiai nekariauja. Su NATO modernia ginkluote nekariauja. Elementariai NATO su savo naikintuvais/bombonešiais praskridę bent per maskolių įsitvirtinimus/bazes/sandėlius Ukrainos teritorijoje, nelabai kas liktų. O ką jau parodė ukrainiečiai, maskolių oro gynyba yra fantastika, net ne mokslinė.
cave_dweller 2023-05-12 10:48
Nuvertinti negalima, pervertinti ir liaupsinti irgi nereikėtų. Puikus to pvz Rusijos galimybių pervertinimas ir invazijos pradžioje praktiškai Ukrainos atidavimas sudraskymui. Po lengvo šoko, kai Ru per 3 d neužėmė Ukr. ir pamatė kad tokia ukrainiečių tauta egzistuoja (priešingai nei Ru teigė) ir ne tik priešinasi okupacijai, bet tai daro veiksmingai, tada "vakarai" atsipeikėjo ir pradėjo remti. Faktas, kad be finansinės ir karinės paramos Ukr neatsilaikytų, bet ta parama prasidėjo ir tik stiprėjo kai ukrainiečiai parodė kiaušus. Rusija to rimtai neįvertino, kaip sakai pasirinko netinkamą taikinį. Tai rodo Ru vadovybės negebėjimą adekvačiai vertinti situacija. Pulti Ukr buvo politinis sprendimas, bet negebėjimas vertinti situaciją stebimas visose Ru kariuomenės grandyse, viso karo metu. Tai ne kažkokia išimtis, o tendencija, kaip sakoma negatyvios atrankos pasekmė. Rusija vis dar vaizduoja stiprią, kartas nuo karto išsitraukia branduolinę kortą, vis kažką grasina. Į "vakarus" pamažu ateina supratimas dėl Ru galios pervertinimo, vis labiau imama nesiskaityti su jos nuomone, ir vis mažiau (bent jau viešojoje erdvėje) reaguojama į grasinimus. Suvokia, kad Ru turi galios pridaryti rūpesčių pavieniuose regionuose, bet bendrai paėmus prieš NATO ar kelių rimtesnių valstybių koaliciją jai šansų nėra. NATO vientisumas ir garantijos nėra 100-procentinės ir mes, kad išliktume visuomet turime turėti draugų ir sąjungininkų. taip buvo ir bus, deja tokia mažų valstybių dalia, ypač jei pašonėje turi agresyvių kaimynų. Bet ir pačios Ru teritorinis vientisumas su klaustuku. Tikimybė gal ir nedidelė, bet egzistuoja, kad šiam režimui neišsilaikius gali nubyrėti periferijos. Net neabejoju, kad jeigu rusams būtų paėję Ukrainoje, jie bandytų paklibinti NATO vienybę ir greičiausiai tai darytų Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Kinijai taip pat butų daugiau "drąsos" tvarkytis savo reikalus. Ukraina gina savo teritoriją ir laisvę, bet tai darydami jie tuo pačiu daro įtaką viso pasaulio saugumui. Dabar pasaulio "blogiukai" įstatyti į tam tikrus rėmus, kurie riboje jų ambicijas.