Sakartvelo sprendimas sukėlė audrą. Rusų propagandistas tiesiog išsityčiojo  ()

S. Kliučenkovas-Mardanas demonstruoja visišką nepagarbą gruzinams ir savo prezidentą V. Putiną vadina „caru“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalingasis rusų laidų vedėjas Sergejus Kliučenkovas, dirbantis Mardano slapyvardžiu, tyčiojasi po vizų režimo į RF panaikinimo, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Yra žinoma, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas savo dekretu panaikino vizų režimą Sakartvelo piliečiams. Nuo 2023 metų gegužės 15 dienos gruzinai į Rusijos Federaciją gali keliauti be vizų.

Nuo šios datos Sakartvelo piliečiams reikės tik paso, norint patekti į Rusiją laikotarpiui iki 90 dienų. Taip pat šalies agresorės prezidentas nuo pirmadienio, gegužės 15 d., leido tiesioginius skrydžius į šalį. Taip V. Putinas panaikino nuo 2019 metų galiojusį skrydžių į Sakartvelą draudimą.

Savo ruožtu Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili vizų režimo panaikinimą ir tiesioginių skrydžių tarp Rusijos Federacijos ir Sakartvelo atnaujinimą pavadino nepriimtinu. Kaip priežastį ji nurodė tai, kad Rusija tęsia karą prieš Ukrainą ir vis dar užima dalį Sakartvelo teritorijos. Tačiau tikroji valdžia šalyje dabar yra ne prezidentas, o prorusiški politikai ir oligarchai. Mardanas, tai suprasdamas, „trolina“ Tbilisį:

 

„Gamarjoba! Gruzinams suteiktas bevizis režimas ir atidarytas oro eismas. Elkitės gražiai ir Rusijos caras jums suteiks malonių“, – rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(7)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: