„Tada jo klausė visi.“ Akimirka, kai Rusijai ėmė vadovauti Lukašenka (Video)  ()

Baltarusijos prezidentu pasiskelbusio Aleksandro Lukašenkos politinis svoris gerokai išaugo, kai jis padėjo sutramdyti Jevgenijaus Prigožino „maištą“. Tačiau Vladimiro Putino pozicija susilpnėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko. Anot jo, A. Lukašenkos pozicijos gerokai išaugo po branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijoje ir J. Prigožino „perversmo“ nuslopinimo.

Tačiau Baltarusija dar neturėtų būti suvokiama kaip branduolinė valstybė. Labiausiai tikėtina, kad dabar A. Lukašenka negali naudoti šio ginklo.

„Gali būti, kad jei Rusijoje kils neramumai, A. Lukašenka bandys perimti „branduolių“ kontrolę. Jis nuolat pozicionuoja save kaip branduolinį diktatorių. Tai gali tapti realybe“,  - pažymėjo I. Jakovenko.

Kaip pažymėjo I. Jakovenko, A. Lukašenka atnaujino savo įvaizdį. Tam jam padėjo trys veiksniai: branduolinių ginklų ir „vagneritų“ dislokavimas, taip pat maišto užgesinimas.

Iki šio momento jis tebuvo lėlė diktatorius V. Putino „kišenėje“. O dabar jis yra kone Rusijos „gelbėtojas“ ir vienintelis žmogus, sugebėjęs išspręsti situaciją. Įdomu tai, kad jei tikėti A. Lukašenkos žodžiais, tai jis kurį laiką beveik vadovavo Rusijai. Juk V. Putinas nieko negalėjo padaryti.

 

Visa jo ilga retorika apie maišto atšaukimą... A. Lukašenka pasakojo, kaip skambino A. Bortnikovui, prižiūrėjo Rusijos jėgos struktūras. Visi jo klausėsi. Jis iš tikrųjų tuo metu vadovavo Rusijai. V. Putinas taip pat padėkojo jam, tai tam tikra prasme jis palaikė jo pasakojimą“, - sakė I. Jakovenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()