Rusijos biudžetas ant sprogimo ribos. Skelbiamas pajamų žlugimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-07-05 10:53
Sovietų sąjungos laikais gynybai buvo skiriama ~25% biudžeto, bet kai krito žaliavų kainos devintajame dešimtmetyje po Afganistano karo Sovietų sąjunga paprasčiausiai bankrutavo. Dabar situacija panaši, bet vėl taip pat nelabai atsitiks, nes Rusijoj dabar jau daugiau ar mažiau laisvos rinkos ekonomika ir daug atsparesnė nei buvusi planinė ekonomika.
Benediktas 2023-07-05 11:05
Bet Sovietų Sąjungoje daug ką patys pasidarydavo, o dabar praktiškai viską turi pirkti ir pirkti tik už žaliavų pinigus. O už dujas ir naftą pajamos sumažėjo, o išlaidų padidės.
donatasv 2023-07-05 13:03
Turi dar jie įrankių tą žlugimą tolinti ir labai daug. Pati rusija išvogiama. Menkiausias darbas iš valdžios žmonių labui (pas mus net nelabai kas kreiptų dėmesį), kurį padarė valdžia ten sutinkamas su džiaugsmu. Viskas apkarpyta iki max minimumo žmogui, nuo atlyginimo iki aplinkos. Pradės kontroliuoti vogimą stambesniems ir gyvens su karu dar ilgai ir nuobodžiai. Sankcijos tik pavadinimas, vienas kitas tyrimas išlenda kaip galima apeiti... O eina jie visi, visur kur tik įtelpa. Čia ne sovietų sąjunga kur viskas uždaryta ir žmogus užspaustas į kampą, ir gauna tik tiek kiek duoda valdžia. Pati valdžia skatina ofšorus, skatina žmonias suktis iš padėties, o rusas jis budulis jiems tai patinka... išdurti vakarus pasididžiavimas...
kestutisz 2023-07-05 15:16
Daug vilčių į žlugimą nedėčiau. Tiesiog medinis rublis bus (yra, ką gerai parodė ir Prigožino paradas kai pradėjo akyse kristi dirbtinai palaikomas kursas) toks pats medinis kaip prie sovietų - neužteks turėti rublių kažkam nusipirkti, reikės ir "paskyros", na ir šiaip kad būtų ką pirkti. Galintys uždirbti valiutos - vėlgi priverstinai ją turės parduoti už kitokius rublius - bonus, už kuriuos jau galėsi prekintis spec parduotuvėse.
immortallt 2023-07-05 15:36
dontatasv, maskolių 90% pajamų sudarė naftos ir dujų eksportas, iš ko ~90% ėjo vamzdynais į Europą. Perkelti į laivus, sunkvežimius ar maximos maišelius net pusės nėra net teorinių galimybių, jei visas pasaulis ir padėtų jiems tai daryti. Technologijų (vakarų) naftos ir dujų gavybos iš esmės negauna. Turi ir savo, tik gavyba brangsta stipriai. Dėl taikomų sankcijų, naftą/dujas kažkiek parduoda į kitas šalis, bet už ženkliai mažesnę kainą. Tai jei pajamos krito 60%, tai pelnas krito 90%. Šalis gali gyventi ilgai be pinigų, pasižiūrėk Š. Korėją, tačiau tai nebėra rimta grėsmė niekam. O iki šiol valdžios struktūra išsilaikė tepdama visus, kurie turi galią, ir tas tepimas leido valdžioje išsilaikyti tiek ilgai. Jei pradėsi iš tų, kuriuos tepei pinigus išmušinėti, kiek ilgai jie tave dangstys ir rems? Neilgai. O dabar ką parduoda indams, tai indai atsiskaito rupijomis. O rupijų jie į valiutą nekeičia, sako pirk pas mus. Tik dar ir kainą pakelia jiems, nes kitur išleisti jau negali. Kinai jei kažką duoda, tai mainais už brangiai. Čia gyrėsi maskoliai, kad gauna vis tiek naujus automobilius iš Kinijos, tik pamiršo pasakyti, kad iš kinų imant BMW x7 analogą, tik kinietišką, jei anksčiau mokėjo iki 60% pigiau nei BMW, tai dabar moka iki 3x brangiau nei už tikrąjį BMW. Ir taip su kinais visur. Duot gal ir duos, tik labai brangiai.
donatasv 2023-07-05 16:40
Parodyk šaltinį kur parašyta, kad rusijos pajamos buvo 90% iš dujų? https://www.vz.lt/pramone/2023/05/24/ga ... 1-mazesnis 41% mažesnis pelnas... Nematau tragedijos čia pelnas mažiasnis, nėra net minuso. P.S. Čia aišku pelnas dar turi būt įskaičiuota ir aukšta dujų kaina kuro buvo pernai. Bet dujos ir nafta niekur neradau parašyta, kad sudarytų 90proc biudžeto. Čia gal norėjai pasakyt pavagia tiek iš tų pinig:) tada pritarčiau...
immortallt 2023-07-05 23:41
Nafta sudarė ~80%, dujos ~10% iki kol pradėjo pasirengimą karui. 2022 m., kai beveik 3/4 metų dujų eksportas buvo tik primažintas, bet vyko, o kaina išaugusi >10 kartų. Labiau keista, kaip nesugebėjo pelno išauginti 2022 metais. Užtat dabar su dujomis ragai, nustebčiau jei faktiškai būtų pelningi. Ant popieriaus turbūt rodys, bet kažkam perduos, perims, skirs subsidijas ir t.t. Tikrai dabar neieškosiu, anksčiau rengdavau straipsnius apie daug šalių, tame tarpe ir maskolius. Tada šią info ir buvau surinkęs.
Myslius 2023-07-05 23:49
Parduoda beveik rinkos kaina, apie 5% nuolaida. Idomus zodis "zenkliai" Varai lietuviska propaganda kaip Delfis
donatasv 2023-07-06 09:11
Čia niekaip neišeina iki 90 proc skaičiuok kaip nori. 75.6-51.5%=36,666 12,5+46,4%=18,3 Čia niekur nėra ir niekad nemačiau, kad būtų 90% priklausomybė nuo dujų ir naftos. Jei gerai pamenu buvo 60 proc priklausomybė, putkinas padarė siekiamybę 40%, bet pavyko numušti iki 50%.