[ŽT] Girkinas jau skundžiasi savo sveikata. Skelbiama, kas nutiko (Video)  ()

Igoris Girkinas kaltinamas „viešais raginimais imtis ekstremistinės veiklos“, jis dviem mėnesiams buvo išsiųstas į tardymo izoliatorių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-22 [ŽT] Girkinas jau skundžiasi savo sveikata. Skelbiama, kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos Meščanskio teismas skyrė buvusiam DLR lyderiui Igoriui Girkinui (Strelkovui), kuris Rusijos Federacijoje kaltinamas „viešais raginimais imtis ekstremistinės veiklos“ – kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams.

Kaip rašo Rusijos „Telegram“ kanalas „112“, kaltinimas buvo grindžiamas dviem Girkino įrašais socialiniuose tinkluose, kuriuose jis kalbėjo apie galimą Rusijos pasitraukimą iš aneksuoto Krymo ir atlyginimų Rusijos kariams nemokėjimą. Jam gresia iki 5 metų nelaisvės.

Teismo salėje Girkinas skundėsi sveikata ir prašė jam parinkti kardomąją priemonę – namų areštą. Jis teigė, kad neseniai jam buvo diagnozuota „antrojo laipsnio krūtinės angina“, o tyrėjo pareiškimą apie galimą pabėgimą iš Rusijos pavadino „juokingu“. Girkinas prisiminė, kad Hagos tribunolas jį nuteisė kalėti iki gyvos galvos.

 

 

Nepaisant to, teismas patenkino prokuratūros prašymą skirti Girkinui kardomąją priemonę – suėmimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()