[ŽT] Taip blogai dar nebuvo. Kremlius skubiai įslaptina dar vieną Putino darbo rezultatą  ()

Kremlius įvedė griežtą cenzūrą informacijai apie gimstamumą Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po liepos 12-osios susitikimo su Sveikatos apsaugos ministru Michailu Muraško Kremlius uždraudė valstybinei žiniasklaidai kalbėti apie gimstamumą Rusijoje valdant Vladimirui Putinui. „The Moscow Times“, remdamasis šaltiniais TASS ir „RIA Novosti“ agentūrose, rašo, kad valstybinės agentūros negali kalbėti apie tai, kad gimstamumas valdant Putinui tragiškai smuko.

Muraško išsiskyrė keliais skambiais pareiškimais apie būtinybę apriboti moterų teises. Jis pasiūlė uždrausti abortus komercinėse klinikose ir mažinti medikamentų, skirtų nėštumui nutraukti, pardavimą. Ministras taip pat skundėsi, kad šiuolaikinės moterys nori mokytis, kurti karjerą, o ne gimdyti vaikus vos baigusios vidurinę.

Nuo sausio iki birželio Rusijoje gimė 511,7 tūkstančiai vaikų. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, naujagimių sumažėjo 11,5 tūkstančiais, arba 1,2 %. Bet net praėjusių metų rodikliai buvo blogiausi per daugiau nei 20 metų.

 

Be to, „Rosstat“ duomenimis, santykinis gimstamumas nuo 2023 m. sausio iki birželio – 8,5 vaiko 1000 žmonių – buvo vienas prasčiausių šiuolaikinės Rusijos istorijoje.

(91)
(0)
(91)

Komentarai ()