Užpulta Prancūzijos ambasada. Bandyta iškelti Rusijos vėliavą. Macronas svaidosi žaibais (Video)  (1)

Teisėtai Nigerio vadovybei pavyko atremti prokremliškų jėgų puolimą prieš Prancūzijos atstovybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nigeryje prorusiška chunta įsiveržė į Prancūzijos ambasadą – tarp Maskvos ir Paryžiaus isiplieskė konfliktas.

Pranešama, kad Nigeryje protestuotojai, artėdami prie diplomatinės atstovybės, nugriovė ženklą su užrašu „Prancūzijos ambasada Nigeryje“ ir vietoje jo įtaisė Rusijos vėliavą.

Taip pat pasigirdo šūksniai: „Tegyvuoja Rusija! Prancūzija - lauk“! Tačiau kai situacija paaštrėjo ir pučistai pradėjo šturmuoti ambasadą, jie esą buvo „išsklaidyti ašarinėmis dujomis“. Tuo pačiu metu informacija įvairiuose šaltiniuose yra prieštaringa: neaišku, kas tiksliai išsklaidė užpuolikus, nes Nigerio prezidentas buvo nuverstas, o dalis jo saugumo pajėgų prisijungė prie chuntos.

Kartais nurodoma, kad „Nigerio valdžia“ užkirto kelią atakai prieš Prancūzijos ambasadą, tačiau nepasakoma, kas būtent šiame epizode atstovavo šalies vadovybei. Savo ruožtu Paryžius griežtai pasmerkė išpuolį prieš diplomatinę instituciją ir pagrasino sureaguoti.

„Prezidentas netoleruos jokio puolimo prieš Prancūziją ir jos interesus“, – biure sakė prezidentas Emmanuelis Macronas.

 

Taip pat tapo žinoma, kad E. Macronas telefonu kalbėjosi su Nigerio prezidentu Mohammedu Bazumu, kurį neseniai nuvertė prorusiška chunta. Prancūzijos lyderis pasmerkė perversmą. Beje, į Nigerį deryboms atvyko Čado prezidentas Mahmatas Deby. Generolas M. Deby glaudžiai bendradarbiauja su Prancūzija, JAV ir Izraeliu. Analitikai pabrėžia, kad jei Čado prezidento misija žlugs, gali prasidėti Prancūzijos ir Afrikos operacija prieš prorusišką chuntą.

Ekspertai pažymi, kad Paryžius yra rimtai pasiryžęs užkirsti kelią Nigerio pavertimui Rusijos Federacijos interesų zona.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(13)
(68)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)