[ŽT] JK tiesiog sustingo. Ką Putinas pasakė apie „Wagner“  ()

Žiniasklaida išsiaiškino, kodėl JK nepripažino „Wagner“ teroristine organizacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinui pripažinus valstybės finansavimą J. Prigožino samdiniams, Jungtinės Karalystės vyriausybė automatiškai būtų priversta Rusijos Federacijos vyriausybę vadinti teroristine.

Apie tai rašo „The Times“.

Pasak šaltinių Didžiosios Britanijos vyriausybėje, jei karinė grupuotė būtų pripažinta teroristine organizacija, tai būtų sulyginama su vieno iš Rusijos vyriausybės padalinių veiklos uždraudimu ir sukeltų nemažai diplomatinių ir teisinių sunkumų. Jungtinė Karalystė tam nepasirengusi, rašo leidinys.

Tuo pačiu metu medžiagoje pažymima, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė ketina rasti teisėtą būdą paskelbti „Wagner“ teroristais nepaveikdama Kremliaus elito, o tai prilygintų J. Prigožino grupuotę „Al Qaedai“ ir „Islamo valstybei“.

 

Šiuo klausimu dirba vidaus reikalų sekretorė Swella Braverman ir Didžiosios Britanijos saugumo valstybės sekretorius Tomas Tugendhatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(16)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()