[ŽT] „Bravo!“ Lenkija atsikrato dar vieno sovietinio palikimo. Efektingas video  ()

Demontuotas paminklas Raudonajai armijai atminti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ „War Monitor“ paskyroje paskelbtame video galime stebėti, kaip Lenkija atsikrato dar vieno sovietinio palikimo.

 

2023 m. rugpjūčio 3 d. buvo demontuotas paminklas Raudonajai armijai atminti. Renginį lydėjo spaudos konferencija, kurioje dalyvavo IPN prezidentas dr. Karolis Nawrockis, ir kuri buvo transliuojama per „YouTube“ IPNtv kanalą.

Dabar Dąbė yra Ščecino rajonas, tačiau iki 1948 m. buvo atskira gyvenvietė. Būsto centre esantis paminklas „Kritusiems kovoje už Dąbę“ buvo pastatytas 1962 m. pagal Mieczysławo Welterio ir Krystynos Trzeciak projektą. Paminklas turėjo įamžinti Raudonosios armijos ir generolo Berlingo armijos karius, žuvusius 1945 m. kovą per kovą dėl Dąbės placdarmo.

„Jei kas nors atneša laisvę, tai reiškia išlaisvinimą, o ne prievartą, apiplėšimus ir žmogžudystes. Tuo tarpu pusantro milijono sovietų karių po Antrojo pasaulinio karo buvo dislokuoti Lenkijoje ir su Lenkijos teritorijomis elgėsi ne kitaip, kaip su karo grobiu“, – sakė IPN prezidentas Karolis Nawrockis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()