Skelbiamas pavojingiausių Europos miestų sąrašas. Pateko ir Lietuvos miestai  ()

Pavojingiausi miestai mūsų žemyne – vakarų Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katanija (Italija), Marselis (Prancūzija), Birmingamas (Jungtinė Karalystė), Koventris (Jungtinė Karalystė) ir Šarlerua (Belgija) pripažinti pavojingiausiais Europos miestais.

Saugiausiu Europos miestu pripažintas Bernas (Šveicarija), trečią vietą užima Miunchenas (Vokietija) ir Haga (Nyderlandai), kuri trečią vietą iš galo pasidalijo su kitu Šveicarijos miestu Ciurichu.

Tai liudija duomenų analizės portalo „Numbeo“ nusikalstamumo indeksas, į kurį 2023 m. viduryje buvo įtraukti 127 pavojingiausi ir saugiausi Europos miestai.

Į sąrašą taip pat buvo įtraukti keli Ukrainos miestai:

  • Dnipras (17 vieta pavojingiausių miestų sąraše)
  • Odesa (20 vieta)
  • Charkivas (35 vieta)
  • Kyjivas (45 vieta)
  • Lvivas (67 vieta)

Į pavojingiausių Europos miestų indeksą pateko ir Lietuvos miestai:

  • Kaunas (71 vieta pavojingiausių miestų sąraše)
  • Vilnius (101)

Reitinguojant miestus buvo atsižvelgta į tokius rodiklius kaip bendras nusikalstamumo lygis; gyventojų ir lankytojų atsakymai dėl saugumo jausmo vaikštant dieną ir naktį; susirūpinimas dėl konkrečių nusikaltimų: apklausos apie nerimą dėl pagrobimo, plėšimų, automobilių vagysčių, nepažįstamų žmonių fizinių išpuolių, priekabiavimo viešose vietose ir diskriminacijos dėl tokių veiksnių kaip odos spalva, etninė priklausomybė, lytis ar religija; su nuosavybe susijusių nusikaltimų, tokių kaip vagystės, vandalizmas ir kt., įvertinimas; smurtinių nusikaltimų, įskaitant užpuolimą, žmogžudystę, seksualinius nusikaltimus ir kt., įvertinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(13)
(8)

Komentarai ()