Operacija „Replicator“. JAV skelbia apie karą su Kinija  ()

Jungtinės Valstijos parengė dvi strategijas karo su Kinija atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas pristatė dvi Amerikos kariuomenės plėtros strategijas, atsižvelgdamas į galimą karinę konfrontaciją su Kinija ir reaguodamas į paspartintą Dangaus Karalystės militarizaciją.

JAV gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks teigė, kad didžiausią grėsmę JAV kelia didelis Kinijos kariuomenės personalo skaičius ir nuolat didėjanti jos ginklų, įskaitant branduolinius, gamybos apimtis, skelbia „Amerikos balsas“.

Šiandien Pekinas siekia padidinti laivų, raketinių ginklų ir karių skaičių. Amerikos pusė ketina tam pasipriešinti dviem strategijomis.

Pirma, JAV ketina vystyti novatoriškas „išmaniąsias technologijas“. Tai yra JAV kariuomenės strateginio pranašumo, susidūrus su iššūkiais Indo-Ramiojo vandenyno regione, pagrindas.

„Ir nors Kinijos armija daugiausia dėmesio skiria savo masės didinimui, Jungtinės Valstijos „nugalės priešininkus pranokdamos jų mąstymą, strategiją ir manevravimą“, – sakė K. Hicks.

Antra, Vašingtonas ketina padidinti dronų gamybą. Aiškindamas šią strategiją Pentagonas remiasi karo Ukrainoje patirtimi ir pažymi: „maži, išmanūs ir technologiški“ dronai tapo nepakeičiamu įrankiu mūšio lauke, jie naudojami žvalgybai, taikymuisi ir atakoms.

 

Vykdydamos programą „Replicator“, JAV planuoja pagaminti tūkstančius orlaivių, pagrįstų dirbtiniu intelektu.

„Net kai mobilizuojame savo ekonomiką ir gamybinę bazę, retas atvejis, kai amerikiečių strategijos laimėti karą remiasi vien priešo atrėmimu, laivas už laivą arba šūvis už šūvį“, – sakė K. Hicks.

2024 finansiniais metais Pentagonas dirbtinio intelekto plėtrai tikisi gauti 1,8 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(11)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: