Valentinas Mitė. Irano politinė aklavietė, arba ko siekia M. Ahmadinejadas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monteiro 2010-07-06 02:02
Iš tiesų straipsnis parašytas nepriekaištingai, perskaičius netgi sunku nepradėti nemėgti ahmadinejado ir jo vykdomos politikos. Tačiau Pažiūrėjus į mano avatarą nebeįmanomą apsieiti be tačiau. Tačiau vienintelis minusas autoriaus, visiškas provakarietiškumas. Atrodo tarsi žydas būtų rašęs.
cukrius 2010-07-06 02:39
O aš maniau, kad žydai komunizmą labiau myli :> Neapgausi, neapgausi...
MarijonasM 2010-07-06 08:05
Vis dar nesuprantu ko žydai laukia.
Patriotas 2010-07-06 09:06
Aš nesuprantu šio puslapio redakcijos/adminsitracijos. Iš vienos pusės puslapis yra apie technologijas ir reprezentuoja mokslą, iš kitos pusės kartas nuo karto pridedat kažkokių straipsnių apie politiką ir religiją. Tai apsispręskit vieną kartą ar norit būti rimtas mokslo populiarinimo puslapis ar kažkoks pigus žurnaliūgiškas skaitalas. Jeigu jums aktualu pirmas variantas, tai jokių čia straipsnių apie politiką ir religijas (tiek tiesiogiai tiek netiesiogiai) negali būti. Ir tik nereikia dabar vardinti įsivaizduojamus argumentus "tai puslapiui suteikia gyvumo ir lankstumo" ar dar kažką - nes taip nėra. Viskas ką suteikia tokie straipsniai - tai jūsų portalo moksliškumo mažinimą technologijų kontekste. Tai mano, kaip skaitytojo nuomuonė.
Kaukas 2010-07-06 09:23
Beda tame, kad is tu, kurie domisi rimtu mokslu daug neuzdirbsi. Paziurek i musu televizijas. Juk absoliutu popsa, meksikietiskus serialus, olialia pupytes ir sokiu desimtukus rodo butent todel, kad auditorija visa tai labiausiai ziuri. Tipiskas ziurovas, tai alaus bambali pasiemes traktoristas ir zmona blondine. Vaikai auga analogiski (paziurek cia i visokiu adomeliu, kiesu, mafiju perliukus). Tai, kad pavadinimas technologijos.lt dar nereiskia, kad cia mokslo portalas (ypac kai copy-paste is balsas.lt ar lrt.lt pavaro). Kartais pasitaiko ir vienas kitas rimtesnis straipsnis, bet tai pakankama retenybe. Smerkt redakcija uz tai velgi nera reikalo. Jie valgyt irgi nori ir orientuojasi i statistini apykvaili lankytoja, kuris reklama ziuri.
buzas69 2010-07-06 09:53
Smirda sitas straipsnis vakaru propaganda
Sinner 2010-07-06 10:16
Na ką parodom pasauliui kad blogio šaknys Irano dabartine politika, ir neužilgo suvažiuosim su tankais. O dar ir resursu turi nu nu nu gi taip negalima būti, turėti savo politika ir dar resursu turėti. Liūdna žodžiu
nazijew 2010-07-06 10:23
irgi nebutinai turi apie kremukus nuo spuogu ir rauksliu rasyti.. zdz jeigu nepatinka, neidomu - neskaityk, praleisk.
buzas69 2010-07-06 10:30
O taip, iskart puolam lipdyt etiketes. Prie ko cia deportuoti i Rusija? Prasovei zmogeli. Tiesiog jau ne pirma karta girdima pasakele.. Tuoj ziurek Amerika pasaulio gelbetoja islaipins karius ir ieskos masinio naikinimo ginklu.
Sinner 2010-07-06 10:54
nazijew Na o šaltojo karo metais kai ginklavosi JAV ir SSRS viena nuo kitos kad būtų atsvara ir negautu malkų. Vieni kitų bijojo atseit, ir ginklavosi be proto. Gamino vis galingesnes raketas įtikinėjo savus žmonės per savo nacionalines televizijas jog to reikia ir mes geriausi o kiti blogi. Ir pažiūrėk nei į viena iš jų su tankais niekas nesuvažiavo, ir vykdė savo politika abi ir gyveno kaip kam išėjo. O dabar yra valstybė kuri nori būti saugi nuo didelių brolių ir tvarkytis pas save kaip nori, o kad tą galėtumei daryti reikia turėti atsvaros kaži ką dėl ko prie tavęs nelystų. Tokia mano nuomonė, o jei ten prastas režimas subyrės ankščiau ar vėliau.
Vytautas 2010-07-06 11:02
Bet ar galima aklai pasitikėti šaltojo karo patiritimi? Juk dar tame pačiame šimtmetyje buvo du atvejai, kai Vokietijos, Japonijos ginklavimasis privedė prie pasaulinių karų. Žinoma, galbūt Iranas pašūkaus ir tuo pasibaigs. O jei sumąstys karą prieš kitatikius? Kaži ar turėdami branduolinį ginklą ilgai mąstys panaudoti jį ar ne - religingiems žmonėms fanatizmo netrūksta. Žodžiu, situacija rytuose sunkiai prognozuojama, belieka tikėtis, jog viskas baigsis kaip ir su šaltuoju karu. Nesinorėtų didžiulio karinio konflikto Europos pašonėje.
Atavar 2010-07-06 11:24
Yra labai didelis skirtumas tarp saltojo karo ginklavimosi varzybu ir to kas dabar darosi Islamiskose valstybese. Politiniai rezimai, kad ir kokie jie butu visgi kazkiek remiasi sveiku protu, o vat religiniu pagrindu grysti rezimai mano manymu yra labai sunkiai prognozuojami. Juo labiau, kad jie patys deklaruoja, kad reikia skleisti po pasauli radikaluji islama, NAIKINANT kitatikius. Ir tik nesakyk, kad tokiame ju paciu skelbiamos doktrinos, kontekste noras turet branduolines technologijas yra taikus, ir/arba skirtas tik ginybai. Duok beprociui granata ir itikinek visus, kad jis ja naudos tik ginybai. Redakcijai: smagu, kad neapsiribojama siaura gyvenimo sritimi ir dedat ivairesnio turinio straipsnius.
Manvydas 2010-07-06 11:26
Tai jo tikrai tipiškas traktoristas ir blondinė domėsis Irano politika ir branduoliniais ginklias.Geriau nusišnekėt negali?Nepatinka nesilankyk čia, nepatinka neskaityk.Kokios porblemos?
Kaukas 2010-07-06 11:40
As manau, kad ten situacija prognozuojama nesunkiai. Iranas pasake, kad istrins izraeli is zemelapio. Istorija byloja, kad po antrojo pasaulinio visi, kurie kele izraeliui gresme, buvo sulyginti su zeme (bent jau strateginiai objektai). Kolkas iranas karine galia yra nykstukai pries zydus. Taigi, kai tik mosadas duos zenkla, eilini karta irano strateginiai objektai taps dykuma ir kazin ar prieis iki normalaus karo. Kolkas matyt dar realios gresmes tiesiog nera. Butu naivu manyt, kad mosadas nezino kokia situacija irane su branduoliniu ginklu. Bet ir is irano puses greiciausiai tie posakiai buvo tik valdzios meginimas itikt liaudziai, o patys gerai suvokia, kad pries izraelio karine galia yra bejegiai ir vargu ar bandys perzengt ta riba, kuomet gres gaut gerai per snapa. Rusai su keliasdesimt kartu mazesniu kariniu biudzetu irgi kaip gaidukai ant laktos pries nato sokineja. Analogija cia ta pacia izvelgiu.
Kaukas 2010-07-06 11:53
Vaikeli, komunizmo laikai seniai praeityje. Ir jei noriu sveikai kritikuot turiu teise bet ka. Ne tamstai aiskint kur man lankytis ir ka skaityt. Man atrodo, kad tokie mankurtai, kaip tu, kurie nemasto savo galva, o plaukia pasroviui ir lenda visiems is eiles i sikna, yra daug blogiau nei tie, kurie turi savo tvirta nuomone. Kad portalas yra juodai supopsejes negaletu paneigt net patys redaktoriai. As kaip jau sakiau delto ju nekaltinu. Is to jie matyt duona valgo.
Vytautas 2010-07-06 12:07
Geras įvertinimas - užkabino Tą patį mums sakė 2007, 2008, 2009 ir va, dabar jau 2010. Bet kur esminis klausimas, į kurį niekaip nerandu atsakymo - mes startavome 2007 ir visasi metais buvo arba suspopsėję, arba pasidarę neberimti. Tai kada tuomet mes buvome rimti? Fenomenalus reikalas Na, o kas dėl geopolitinių straipsnių, tai jie prie "popso" tikrai nepriklauso. Gal tiesiog redakcija naudoja kitokį straipsnių reitingavimą - bet kai sakoma, dėl skonio nesiginčyjama, tad į plastesnes diskusijas nesivelsiu.
Manvydas 2010-07-06 12:16
Eik tu sau kokie mes protingi, bet prie ko čia tas komunizmas?Aš tau tik pasiūliau, jeigu nepatinka saitas tu nesilankyk jame, jeigu tau čia popsinis saitas, jeigu tau čia kažkas blogai.Čia buvo tik pasiūlymas, o ne aiškinimas.Aš tau tik pasakiau, kad tas pats traktoristas tikrai nesidomės politika ir branduoliniais ginklais, jam įdomiausia bus zvonkės triusikų spalva, bet čia tokių straipsnių niekas nerašo. Nu va labai protingu dedies, o iškart svaidais "epitetais" mankurtas ir pan.Tokie žodžiai protingumo nepridės. Tu tiesiog ekstrasensas, iš vienos žinutės sugebėjai nuspręst, kad esu mankurtas (bet turbūt net nežinai ką tiksliai reiškia šitas žodis, nes jis manęs apibūdint visiškai netinka), kad nemastau savo galva ir, kad lendu kažkam į šikną. Leisk nuvilsiu, visiškai tavo spėjimai pro šalį.
gabus 2010-07-06 12:27
Na paprastai visokie fizikai, matematikai ir kiti, nelabai gaudosi politikoje. Ir tai yra negerai. Reikia bent kiek žinių suteikti. Antiamerikonistams: pabandykit argumentuotai ką nors paneigti, tada pasakokit apie nupirktus straipsnius.
Kaukas 2010-07-06 12:59
Na as prie sio konkreciai straipsnio nekibau, jeigu paziuresit, tiesiog atsakiau i kito lankytojo komentara, taip kad kazkokiu cia "najiezdu", kad man nepatiko butent sitas straipsnis daryt nereiketu. Kalbant apskritai, tai mane labiausiai nervina, visokie nepatikrinti pseudomoksliniai straipsniai perspausdinti is delfi.lt, lrt.lt, balsas.lt, kurie savo ruoztu jauciasi paimti su google translate isversti bei pakoreguoti is neaiskiu saltiniu. Kartais skaitant net minti sunku suvokt. As tai manau esant normalia kritika, norit priimkit, norit ignoruokit O kad visokiems manvydams atrodo, kad noriu vien tik i suns dienas suvaryt... tai klausimas, kodel as cia isvis lankausi ir skaitau. Matyt kazka sau idomaus randu ir ne jam sprest ar turiu teise skaityt ar ne. Atsiprasau uz offtopica, toliau kariaukit su iranu ir izraeliu
Sinner 2010-07-06 13:02
nazijew geras palyginimą buvai parašęs, įdomu kodėl jis dingo.