2 poliai. Prasideda didžiulis mūšis dėl pasaulio. Kinija imasi veiksmų (Video)  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas nevyks į G-20 viršūnių susitikimą – JAV prezidentas Joe Bidenas dėl to nusivylęs, bet tai netgi naudinga Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kinija perėjo į konfrontaciją su Amerika“. Anot „Reuters“, JAV prezidentas Joe Bidenas dėl to nusivylęs. Tokią situaciją komentavo Rusijos ir Izraelio politikos strategas Michailas Šeitelmenas, aktyviai remiantis Ukrainą informacinėje kovoje.

Anot jo, akivaizdu, kad Xi Jinpingas išėjo į priešpriešą su Amerika, nes galėjo susitikti su J. Bidenu, tačiau pasirinko kitą kelią – plėtoti išplėstą BRICS. Nepaisant to, visa ši konfrontacija yra visai ne apie karą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos, Kinijai svarbu kas dabar vadovauja pasaulyje.

Pavyzdžiui, BRICS paleidžia zondus į pietinį Mėnulio ašigalį, tai daro ir amerikiečiai. Taigi tarp G-20 ir BRICS pamažu prasideda „socialistinis konkursas“, kaip ir Šaltojo karo metais, bent jau Kinija bandė pradėti tokį konkursą.

 

„Beje, tai visai nekelia grėsmės Ukrainai, - sakė Michailas Šeitelmenas. - Priešingai, ukrainiečiai žino savo vietą, yra G-20 pusėje. Ir tokia poliarizacija šaliai netgi naudinga. Visi pagaliau nustos stengtis įtikti vienas kitam ir ieškos bendro sutarimo, nuo kurio mums nei karšta, nei šalta.

Dabar bet kuri šalis gali pasakyti: „Tai mūsų priešai, ir mes juos naikinsime.“ Ir mes būsime stipriųjų pusėje.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: