375 futbolo aikštelės. 100 000 namų. Lenkijoje atidaroma milžiniško dydžio saulės elektrinė (Foto)  ()

Buvusioje anglių kasykloje atidaroma antra pagal dydį saulės jėgainė Lenkijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdinga, ką daro Lenkija. Buvusios atviros anglies kasyklos vietoje atidaryta antra pagal dydį saulės elektrinė Lenkijoje.

Saulės jėgainės, esančios Przykonos miesto savivaldybėje, maždaug 70 km į šiaurės vakarus nuo Lodzės, pikinė instaliuota galia yra 200 MWp.

Ji atsilieka nuo didžiausios šalyje saulės energijos jėgainės Zwartowo mieste, taip pat pastatytos buvusios atviros anglies kasyklos vietoje. Jėgainės galia siekia 204 MWp.

Naujoji saulės jėgainė Przykonoje, kurios plotas prilygsta 375 futbolo aikštelėms ir kurioje yra 308 000 dvipusių fotovoltinių plokščių, kasmet generuos beveik 220 GWh, o energijos pakaks daugiau nei 100 000 namų ūkių.

Už tai atsakinga bendrovė „EDP Renewables“ teigia, kad per metus išvengs daugiau nei 208 000 tonų CO2 emisijų. Šiuo metu apie 70 % Lenkijos elektros pagaminama deginant anglį, o tai yra didžiausia dalis Europos Sąjungoje.

Jėgainė gali būti išplėsta dar 40 MW, praneša „Business Insider Polska“. Nors tai būtų didžiausia saulės jėgainė Lenkijoje pagal dabartinius duomenis, pati Zwartowo elektrinė taip pat siekia išsiplėsti iki 290 MWp.

 

Pastaraisiais metais Lenkijoje sparčiai vystėsi atsinaujinantys energijos šaltiniai, nes šalis siekia sumažinti išmetamų teršalų kiekį, taip pat padidinti energetinį saugumą ir nepriklausomybę.

Šiais metais Lenkijos vyriausybė nustatė naują tikslą iki 2040 m. 51 % elektros energijos pagaminti iš atsinaujinančių energijos šaltinių, o dar 23 % – iš branduolinės energijos. Planuojama, kad pirmoji šalyje atominė elektrinė pradės veikti 2030 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: