Dešimtys agentų. Skelbiamas Rusijos šnipų lizdas Europoje  ()

Europa kovoja su Rusijos žvalgybos tinklu, išvarydama Rusijos ambasadų darbuotojus, bet yra šalis, kur šnipai dirba laisvai.


Laikraštis „Neue Zürcher Zeitung“, remdamasis Šveicarijos federalinės žvalgybos tarnybos duomenimis, praneša, kad Šveicarijoje šiuo metu šalyje yra apie 80 Rusijos agentų.

Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos atstovas komentare NZZ pabrėžė, kad šalies vyriausybė „netaiko jokių sankcijų diplomatų išsiuntimo forma“, ir pridūrė, kad komunikacijos kanalai su Rusija turi būti išsaugoti.

„Kai Šveicarija išsiunčia diplomatus, tai daro vidaus saugumo sumetimais, o apie tokius atvejus viešai nepranešama“, – sakė pašnekovas.

Tokie Šveicarijos miestai kaip Ženeva ir Bernas visada traukė žvalgybos dėmesį, nes juose yra tarptautinių organizacijų ir kompanijų. Rusijos šnipinėjimo problema tapo karšta Šveicarijos politikų diskusijų tema.

 

„Šie užsienio agentai kelia grėsmę Šveicarijos vidaus ir išorės saugumui“, – interviu NZZ sakė Šveicarijos Nacionalinės asamblėjos (žemieji parlamento rūmai) narys Fabianas Molina.

(47)
(7)
(40)

Komentarai ()