Tobulas derinys. Mokslininkai atskleidė, kaip pasigaminti geriausią sumuštinį pasaulyje  (1)

Mokslininkai pristatė skaniausio sumuštinio su puikiu duonos kiekiu ir įdaru receptą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu ar mėgėjai gali tiksliai įvardyti sumuštinio skonį, tačiau jie tikrai žino, kad tai vienas populiariausių užkandžių pasaulyje. Receptai gali būti įvairūs, priklausomai nuo šalies, regiono, maisto produktų ir žmonių finansinės padėties, rašo „Daily Mail“.

Buvo atliktas naujas tyrimas, kuriame dalyvavo 2000 respondentų, siekiant sukurti tobulo sumuštinio, kuriame harmoningai derinama duona, sūris, gabalėliai ir pomidorai, receptą.

Vartotojų nuomone, idealiame sumuštinyje turi būti pomidorų padažas – anot 54% respondentų, čederio sūris – 39%, o Švarcvaldo kumpis – 39%. Tačiau nors amerikiečiai mėgsta kečupą (jį giria 61 proc. gyventojų), visgi padažo nerekomenduojama dėti į šaltą sumuštinį.

Be to, tyrimo rezultatai rodo, kad daugiau nei pusė maisto vartotojų sumuštinį mieliau iškepa ant grotelių ar keptuvės, kol apskrus. Svarbu tai, kad šį eksperimentą 2023 metais atliko bendrovė „OnePoll“.

Tyrimo autoriai pažymi, kad 67% apklaustųjų teigė, kad visą dieną galėtų gyventi vien tik sumuštiniais. Tyrimo dalyviai taip pat teigė, jog vieni iš dažniausiai jam naudojamų maisto produktų yra pomidorai, brokoliai ir agurkai. Kas liečia padažą: populiariausi yra barbekiu padažas, majonezas ir medaus garstyčios, o kečupas netinka prie šaltų sumuštinių.

 

Kalbant apie baltyminį įdarą, mėgstamiausias yra „Black Forest“ kumpis, po to kalakutiena ir susmulkintas, taip pat paprastas kumpis. Populiariausias sūris sumuštiniams yra čederis, po jo seka šveicariškas ir amerikietiškas, o sąrašo apačioje yra solidus šveicariškas „Gruyere“ sūris.

Kalbant apie duoną, dauguma teikia pirmenybę viso grūdo duonai arba duonai su raugu. Tyrimo autorių teigimu, 67% vartotojų sumuštinius vertina dėl jų ekonominės vertės, nes kai kurie baltyminiai variantai yra itin skanūs ir sotūs.

 

Apklausa taip pat parodė, kad, kaip taisyklė, gavėjai sumuštinį norėjo suvalgyti beveik keturis kartus per savaitę. Tyrėjai nurodo, kad mažiausiai trečdalis žmonių norėjo valgyti paprastus sumuštinius, kitas trečdalis save apibūdino kaip aštrių mėgėjus, o dar trečdalis norėjo valgyti saldžius sumuštinius.

Tyrimo autoriai pastebi, kad žmonės mėgsta sumuštinius valgyti namuose arba dideliame parke. Tačiau populiariausia vieta griebtis sumuštinio buvo paplūdimys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: