Nuomonių ringas. Emigracija mažina nedarbą ir didina atlyginimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donatas1 2010-08-10 17:46
Manau su emigracija reikia kovoti, nes didelė emigracija nėra gerai ir kaip rašo straipsnyje, šalis su didele emigracija technologiškai atsilieka dėl protų nutekėjimo ir t.t.Mano nuomone geriausia su emigracija kovoti padėtų patriotiškumo ir tautiškumo ugdymas mokyklose, kurio dabar tikrai maža(Mūsų direktorius per pilietinį ugdymą aiškina kaip Lietuvoje blogai ir, kad reikia iš Lietuvos bėgti nedelsiant).
Analog 2010-08-10 17:53
OMFG!!!
Simplicity 2010-08-10 18:13
Taip kalba ismintis ir gyvenimiska patirtis:)
Soviet 2010-08-10 20:15
Tau labiau patiktu jeigi jis meluotu
Azuolas 2010-08-10 20:41
Sorry, už tokį tiesmukišką vertinimą, bet visiškai bukas straipsnis. Pasekmės JAU jaučiamos. Išvažiuoja daugelis išsilavinusių žmonių, lieka daugiau visokie kaimiečiai. Dėl proto nutekėjimo dar labiau blogėa padėtis (visokie dundukai valdžioje priiminėja kvailus įstatymus masėms), dėl to dar labiau važiuoja iš lietuvos protingesni žmonės. ir t.t. O patriotiškumo ugdymas, toks, koks jis yra dabar, tai tik atbaido nuo Lietuvos
AF 2010-08-10 22:57
Neskaiciau dar straipsnio. Bet imho, viena is ryskesniu problemu Lietuvoje, tai galios demonstravimas. Pragyvenau uzsienyje du metus. Grizus iskart krito i akis galios demonstravimas. Pradedant nuo pacuku su kibirais ('krutom tackem') gatvese, mentais ir baigiant ziurkem valstybinese istaigose valandu valandas krapstanciom nosi. Jeigu kur turiu skambinti visi visalaik nepatenkinti, niekas nenusisypsos, niekas nesistengia buti malonus, netgi dalykisku ir formaliu. Labai daug laikanciu save gudresniais vienas uz kita. Zodziu, elementari nepagarba ir netolerancija. Koroce govoria, nuo dvasiniu-moraliniu problemu prasideda visos kitos bedos.
qriuqriu 2010-08-10 23:58
bukit malonus nedekit tokiu klaidinanciu straipsniu...bent sitam iki realybes toloka, ypac kas liecia algas ....del tautos nykimo sutinku, bet jau geriau atskiras straipsnelis butu, su pamastymais kaip is dalies bent globalizacijos beda sprest cia pas mus, Lietuvoj...
MarkizasBarabasas 2010-08-11 09:50
Skaitot straipsnį kaip kodeksą... Ne raides, o mintį skaitykit. AF, paskaityk savo žinutę, ar pats nesijauti kaip pacukas kibire? Tu pasistenk, kad tau nusišypsotų. Nes ta nepagarba atsiranda iš tos pačios nepagarbos. Europinės valstybės nebuvo susidūrusios su sovietmečiu, tuo metu musių - buvo. Tai esminė priežastis tavo skundams ir jei nori keisti ką nors, turi pradėti nuo savęs. Šitos bėdos išsivalys su kartų kaita. Kitavertus, tu nežinai, kokių vietų būna tame pačiame užsienyje.. Ir ten "pacukai kibiruose" yra daug aršesni. Jei čia jie iš tavęs tik telefoną atima, tai ten dar ir koją peršaus. Viskas, ką matai, nėra viskas. Pats straipsnis, mano nuomone, geras. Nes nesako: (no offence Ąžuolai) Tekstas gerokai profesionalesnis ir susietos skirtingos padėtys. Skatina nemąstyti apie reiškinį kaip vienareikšmį procesą kuris tik "baltas arba juodas" qriuqriu, argumentuok, kur čia realybės stoka.
Donatas1 2010-08-11 10:32
Ne, bet mano nuomone patriotizmas turėtų būti ugdomas mokykloje ir be to emigracija nėra vien tik neigiamas dalykas, turi ir teigiamų pusių kaip, kad rašoma straipsnyje, bet daugelis nelinkę žvelgti objektyviai ir kalbėdami apie emigraciją remiasi jausmais ar asmeniškumais.
Donatas1 2010-08-11 10:38
Nu ir jis dar kalba, kad mūsų mokyklose ugdomas pilietiškumas ir patriotizmas, net rezistencijos muziejus yra.Ji sakosi esąs žiauriai kietas ir objektyvus, ir sakosi kalbas jaunimui suprantama kalba(Nors daug kas mūsų klasei ir stebisi jo elgesiu), pvz jo mėgstamas posakis ''Lietuva - šūdo kruva'' Aplamai jis daug keikiasi, o kai ''Lietuvos Ryte'' paskaičiau interviu su juo (gal prieš pusmetį) lūžau iš juoko, tipo jis labai stengiasi ugdyti jaunosios kartos pilietiškumą, dorovę, su jaunimu bendrauja jo kalba ir panašiai, nors beveik visi laiko jį kažkiek kvanktelėjusiu ir daug kas mano, kad jis ir korumpuotas, nes mokykloje dirba jo žmona, sesuo, pusseserė, o jo sūnūs, kurie mokėsi prastai, metiniuose turėdavo geriausius pažymius.
AF 2010-08-11 18:22
markizai, tu labai klysti, jei elgesio blogybes nori suvesti i postsovieticus mentaliteta. yra kitu postsovietiniu ir postkomunistiniu saliu. kitos bedos, kitas pobudis, problemu maziau. problemu prigimtis ne visada postsvieticus mastymas. pats as nesijauciu pacuku kibire, kaip kad parasei. o gyvenau as sudiniausiuose rajonuose didmiesciuose, tai man gali nepasakoti apie miestu blokus ir ju gyventoju problemas ir nusikalstamuma. as tau daugiau galeciau papasakoti, neabejoju. Geros tau dienos