SETI atstovai: mus suradusiems ateiviams tikriausiai patiktų Bachas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Patriotas 2010-08-17 09:29
Jiems musu menas, butu idomus tiek, kiek mum, bezdzioniu menas - na zinot, tas kur joms duoda piesti su piestukais
Bedantė Fėja 2010-08-17 12:12
Įdomu, kaip jiems patiktų Vivaldžio koveriai, atliekami Alexi Laiho
DGS 2010-08-17 12:45
Jei sutiksiu vieną iš tų ateivių, tai būtinai papasakosiu jiems apie mūsų meną ir muziką
ligonis 2010-08-17 13:15
„Jei galėtume paklausti tik vieną klausima, manyčiau geriausia būtų pasiteirauti ne „Ar turite religiją?“, bet „Ar turite muziką?“" puikus pastebejimas, nes isvertus is mandagios kalbos cia gautusi ka rinktis, paklausti ar jie protiskai neigalus ar gal nemegsta but tyloi. vertetu nepamirst ivertint tu faktu, kad jie is kitos planetos kur kitaip vystesi, ir betkokiu atveju jie tures viena ar kita meno forma, tai protinga galvot, kad kalba/klausa ju evoliucijoi nebuvo nugaleta kitu gebejimu ir is praeities islikes noras girdeti grazius garsus. ...ir isvis yra vienoda galimybe, kad jie labiau dometusi siuolaikine house muzika, nei kad bachu.
Patriotas 2010-08-17 14:46
Kazka tu cia eilini karta sapalioji, ligonis. Dar nenustojai rinkti postus?
cluendo 2010-08-17 15:07
ligonis, tavo nikas atitinka ka rasai, tai nesistebiu kad ir komentaras/nuomone tavo tokia beverte. O del house ir bacho, tu pamastyk is pradziu kas pirmiau atsirado, ar bachas ar house muzika. Cia is viso teige kad GALBUT, kitaplanetieciams patiktu menas ir paminejo zymius kompozitorius kaip kad bachas. Keisti zmones esat kartais jus, rasot ir atrodo patys nezinot ka rasot.
nondescript 2010-08-17 16:10
muzika, saunu. bet ateiviu 5 pojuciai (kaip ir visa kita) gali but issivyste visiskai priesingai, negu musiskiai, tarkim jei jie girdi vien tik ultra garsus, ne kazin ka ir suprastu is Bacho kitavertus, tai skamba smagiau, negu iskarto uzsipult juos su klausimais apie mokslinius pasiekimus, religija etc.
auszra 2010-08-17 16:41
vos nemiriau is juoko siaip tai jei ateiviai gali bendrauti telepatiskai tai ju menas mums nesuvokiamas butu.o musu jiems juokingai primityvus
gymka 2010-08-17 19:18
kas antras zmogus nesupranta musu meno, o mokslininkai tikisi jog ateiviai ji supras:D
Anonimelis 2010-08-19 11:18
Ateiviam idomiausia musu organizmo struktura ir technologijos issivystimo lygis. P.S musu smegenu dydis.
afor 2010-08-19 11:49
jei as buciau tas ateivis, tai man tik moterys terupetu , o ne kazkokios simfonijos
Indigo89 2010-08-23 15:03
Viskas priklauso nuo ju protinio issivystymo. Jei jie maziau issivyste, jiems patiks beveik viskas, kas yra zmogaus sukurta. Jei panasiai kaip mes, patiks menas panasiai tiek, kiek mums. Jei labiau issivyste, tai tie bacho kuriniai patiks tiek pat kiek mums patinka pradinuku daineles. Taip kad cia tas pasakymas "nuostabiai grazus kuriniai" yra releatyvus ir tinka tik zmoniu issivystymo lygiui. P.S> muzika perkelt i ultragarsu diapazona butu maziau nei paprasta
Muskietininx 2010-08-23 18:30
Mokslininkams, tiriantiems beždžiones tas jų menas yra labai įdomus. Manyčiau, kad pas mus ir atvyktų mokslininkai pasiruoše tirti mus, žmones. Tai kodėl jiems turėtų būti neįdomu ką mes sugebame padaryti su teptuku ir dažais ? Na tai labai primityvus pavyzdys, bet jis suderinamas su tavo beždžionių pavyzdžiu. Tau, kaip eiliniam žmogui, tikrai nerūpėtų ką beždžionė jaučia, kuo tiki, kaip supranta pasaulį ir meną. Bet kitam, kurį tai tikrai domintų, kuris norėtų tinakmai pažinti beždionių evoliucijos istorija ir galimybes tai tikrai sudomintų. Prisimink, kad mus su beždionėmis sieja istorija, labai sena istorija. Tai kodėl ateivių ir mūsų negalėtų sieti kokia nors istorija ? Galbūt kokia nors bakterija ar dar koks nors primytivesnis organizmas ? Čia manau tinka ir tas pats "big bang" Aš nemanau, kad ateiviai siųstų pas mus į žemę taip mąstančius "piliečius" kaip tu. Kokia prasmė tada keliauti ? Tam juk pasiryžtų ne eilinis kažkokios galaktikos, kažkokios saulės sistemos ar planetos gyventojas. Tam pasiryštų tik tam tikrų tikslų vedama būtybė. Karas šiuo atvėju būtų beprasmis. Lieka tik tyrimai. Galbūt ateivių įgulą sudarytų tam tikrų sričių specialistai" Biologai, chemikai, istorikai, kultūros žinovai ir aišku kariai, dėl visa ko. todėl nenuvertinkime beždionių piešiančių keverzones ant sienos, nes mes juk buvom lygiai tokie patys.
Anonimelis 2010-08-25 11:02
Musu ateiviai nepasieks, nes patys pagalvokit, net skrendant sviesos greiciu, sunku atskristi milijardus parseku.
Swift RR 2010-08-25 15:07
Draugiškai nežemiškai civilizacijai turėtų patikti kitos civilizacijos kultūra, nes kultūra-tai įrodymas kad būtybės nėra visiški laukiniai.
Indigo89 2010-08-26 19:29
Taip, aukstesnio (protinio) issivystymo butybei zemesnio issivystymo butybes menas gali buti idomus, bet tik kaip tyrimu objektas. Zmones niekada nejaus malonumo klausydamasis kad ir tu paciu bezdzioniu kokios nors sukurtos muzikos, nes ji bus pernelyg primityvi (nebent zmogus butu bezdziones lygi ) Taip ir mazai sansu kad kas geresis tais bachais ir panasia klasikine muzika. Geresis nebent ta prasme, kuria mes gerimes pamate, kaip koks nors gyvunas padaro ka nors visai protingu, arba kitaip sakant nelygindami pagal save.