Prisišnekėjo. Įžūliai „puolė“ „Azovo“ karius. Kas nutiko?  ()

Savo socialiniuose tinkluose deputatė paskelbė pranešimą su proukrainietiško studento iš laikinai okupuoto Krymo žinutės ekrano kopija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba pradėjo baudžiamąjį procesą ir jau nurodė atlikti daugybę ekspertizių dėl buvusios parlamentarės Irinos Farion pareiškimų ir publikacijų.

Tyrimo duomenimis, viename iš savo interviu 7-ojo šaukimo Ukrainos liaudies deputatė pažymėjo, kad ji kategoriškai nepriima rusakalbių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių ir negali jų vadinti ukrainiečiais. Tai sukėlė pasipiktinimo bangą tarp Ukrainos gynėjų ir visos visuomenės, pranešė SBU spaudos tarnyba.

Be to, savo socialiniuose tinkluose ji paskelbė pranešimą su proukrainietiško studento iš laikinai okupuoto Krymo žinutės ekrano kopija, kurioje buvo nurodytas siuntėjo vardas, pavardė ir kiti asmens duomenys. Tai tapo Rusijos specialiųjų tarnybų vykdomo jo persekiojimo pagrindu.

Dėl šių faktų pradėtas baudžiamasis procesas pagal šiuos Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius:

  • Str. 161 (Piliečių lygybės pažeidimas priklausomai nuo jų rasės, tautybės, regioninės priklausomybės, religinių įsitikinimų, negalios ir kitų pagrindų);
  • Str. 435-1 (kario garbės ir orumo įžeidimas, grasinimai kariui);
  • Str. 163 (ryšio priemonėmis ar kompiuteriu perduodamos korespondencijos, telefoninių pokalbių, telegrafo ar kitokio susirašinėjimo konfidencialumo pažeidimas);
  • Str. 182 (privatumo pažeidimas).

 

SBU inicijavo psichologinį ir lingvistinį Irinos Farion pareiškimų tyrimą. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Prisiminkime, kad buvusi parlamentarė papiktino įžūliu „puolimu“ prieš „Azovo“ karius. Irina Farion padarė skandalingą pareiškimą prieš rusakalbius Ukrainos gynėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()