Neįtikėtina. „Napoleono skrybėlė parduota aukcione Paryžiuje už...“  (1)

Istorikai teigia, kad skrybėlė buvo Napoleono indentiteto dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skrybėlė, priklausiusi Prancūzijos imperatoriui Napoleonui Bonapartui, kai jis XIX amžiuje valdė Prancūzijos imperiją, aukcione Paryžiuje parduota už 1,9 mln. eurų (2,1 mln. USD), praneša BBC.

Aukcionų namai „Osenat“ juodą bebro kepurę su pritvirtinta kokarda įvertino 600 000 - 800 000 eurų. Ją pirkęs asmuo neįvardinamas.

Istorikai teigia, kad skrybėlė buvo Napoleono įvaizdžio dalis. Jis nešiojo ją mūšyje ir dažnai šonu, todėl vadas buvo atpažįstamas. Imperatorius turėjo apie 120 skrybėlių. Tačiau manoma, kad liko tik 20, o daugelis dabar yra privačiose kolekcijose.

„Žmonės visur atpažindavo šią skrybėlę. Pamatę ją mūšio laukuose žinojo, kad ten yra Napoleonas. O būdamas vienas, kepurę visada nešiojo ant galvos arba rankoje, bet kartais numesdavo ant žemės. Tai buvo  „imperatoriaus simbolis“, – sakė aukciono vedėjas Jeanas-Pierre'as Osenatas.

 

Dvikampėje skrybėlėje, kurią pardavė aukcionų namai „Osenat“, turėjo kokardą, kurią Napoleonas pritvirtino 1815 m., kirsdamas Viduržemio jūrą, kai grįžo iš tremties Elbos saloje.

Visų pirma, imperatoriaus galvos apdangalas buvo parduotas kartu su kitais Napoleono daiktais, kuriuos surinko praėjusiais metais miręs pramonininkas. Parduota sidabrinė lėkštė, pavogta iš Napoleono vežimo po pralaimėjimo Vaterlo 1815 m., taip pat medinis tualetinis staliukas, kuriame buvo skustuvai, sidabrinis dantų šepetėlis, žirklės ir kiti jam priklausę daiktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)