Kinijos vunderkindas padalino internetą į 2 dalis. Tokio posūkio nesitikėjo niekas  (4)

Būdamas šešerių jis jau mokėsi penktoje klasėje, o sulaukęs devynerių perėjo į 11 klasę. Sukakus 10 metų jis jau įstojo į Tiandzino technologijos ir švietimo universitetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Kinijos vunderkindas, kuris įstojo į universitetą būdamas 10 metų, o būdamas 16 metų tapo taikomosios matematikos doktorantu, dienas leidžia nieko neveikdamas ir naudojasi savo tėvais.

Kaip ir kiekvienas vunderkindas, Zhangas Xinyang turi savo neįprastą asmeninę istoriją. Būdamas pustrečių metų jis per tris mėnesius išmoko daugiau nei tūkstantį kinų rašmenų, o sulaukęs ketverių jau mokėsi pradinėje mokykloje.

Gimęs kuklioje šeimoje, Zhangas pasinaudojo tėvo globa ir sugebėjo praleisti keletą klasių. Būdamas šešerių jis jau mokėsi penktoje klasėje, o sulaukęs devynerių perėjo į 11 klasę. Sukakus 10 metų jis jau įstojo į Tiandzino technologijos ir švietimo universitetą.

Būdamas studentu, vaikas pateikė tėvams ultimatumą – arba jie nupirks jam butą Pekine, arba jis mes studijas.

Mintis, kad sūnus mes mokslus, tėvams buvo nepakeliama. Jie išsinuomojo butą sostinėje, o sūnui pasakė, kad jį nusipirko. Nekilnojamojo turto pirkimas buvo už jų galimybių ribų. Nors Zhango tėvas taip pat buvo gabus vaikystėje, gyvenimas jo neapipylė aukso maišais. Tėvas tikėjosi, kad sūnui pasiseks labiau.

Tokio posūkio nesitikėjo niekas

Šiandien, būdamas 28 metų, Zhangas niekuo netapo. Jis vis dar gyvena tame nuomojamame bute. Jis neturi darbo ir didžiąją laiko dalį praleidžia nieko neveikdamas.  Zhangas tiki, kad toks paprastas gyvenimo būdas yra tikroji laimės išraiška ir pasitenkina savo tėvų parama ir atsitiktiniais darbais, kad išlaikytų save.

 

„Jie man skolingi“, – neseniai pasakė Zhangas. „Butas, kurio jie man niekada nenupirko, dabar turėtų kainuoti daugiau nei 10 mln. juanių (1,4 mln. USD).

Zhango Xinyang istorija padalino Kinijos internetą. Vieni kaltina jį arogantišku ir nepagarbiu elgesiu su tėvais, kiti jo atvejį vadina pamoka kitiems tėvams, kurie per daug spaudžia savo vaikus, kai turėtų leisti jiems tiesiog mėgautis vaikyste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(16)
(-4)

Komentarai (4)