[ŽT] „Įveikti beveik 340 kilometrų sieną nebus lengva užduotis.“ Estija atsitveria nuo Rusijos (Foto)  ()

„Esame pasirengę, jei taip atsitiks.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija baigė statyti tvoros, pasienyje su Rusijos Federacija, atkarpą. Pietinėje Estijos sienoje esančio statinio ilgis – 40 kilometrų.

„Mūsų tikslas – aukštųjų technologijų moderni pasienio infrastruktūra“, – „Politico“ sakė Estijos vidaus reikalų ministras Lauri Läänemets.

Jo teigimu, ES rytinė siena, einanti palei Estijos sieną, turėtų būti aprūpinta moderniausia įranga, apsaugos sistemomis ir bepiločių orlaivių stebėjimu. Projektas turėtų būti baigtas 2025 m.

Pažymima, kad Estija nori sustiprinti savo sienos saugumą augant susirūpinimui dėl nedraugiškų Rusijos veiksmų kitų ES šalių atžvilgiu. Leidinys priminė, kaip Rusija sukūrė dirbtinės migracijos krizę pasienyje su Suomija.

„Padidinto spaudimo neturime. Bet, žinoma, esame pasirengę, jei taip atsitiks. Įveikti beveik 340 kilometrų sieną nebus lengva užduotis, nesvarbu, ar kalbame apie infrastruktūros aptvėrimą žemyne, ar apie stebėjimo sistemas vandenyje“, - pridūrė Estijos vidaus reikalų ministras Läänemets.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()