Viskas apgalvota. Paaiškėjo, kas per balsavimą „išvijo“ Orbaną iš salės  ()

Tokia idėja kilo ne spontaniškai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-15 Viskas apgalvota. Paaiškėjo, kas per balsavimą „išvijo“ Orbaną iš salės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas paliko salę per Europos Vadovų Tarybos susitikimą, kuriame buvo nuspręsta pradėti derybas su Ukraina dėl narystės ES. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas „patarė“ V. Orbanui žengti tokį žingsnį.

Tai pranešė „Politico“, remdamasis šaltiniais, informuotais apie derybas. Per kelias valandas trukusias sunkias diskusijas Vengrijos ministras pirmininkas išlaikė savo veto sprendimą, nepaisant to, kad kiti lyderiai vieningai priešinosi jo pozicijai.

Per derybas O. Scholzas pasakė V. Orbanui, kad jei jis tikrai nenori susitarti, jis gali išeiti iš posėdžių salės, kad ES lyderiai priimtų vieningą sprendimą pradėti derybas su Ukraina, jam nesant.

Vienas iš žurnalistų pašnekovų pastebėjo, kad šis pasiūlymas atsirado ne spontaniškai, o buvo susitarta ankstesnių diskusijų metu.

Kitas šaltinis teigė, kad V. Orbanas „iš anksto sutartu ir konstruktyviu būdu tą akimirką nebuvo salėje“.

 

Atkreipkime dėmesį, kad Rusijos diktatoriaus V. Putino bičiuliu vadinamas Viktoras Orbanas pačioje susitikimo pradžioje pareiškė, kad Budapeštas blokuos tiek finansinės paramos skyrimą Ukrainai iš ES biudžeto, tiek derybų dėl šalies įstojimo į bloką pradžią. Jis sakė, kad Ukraina neva to „nenusipelnė“.

Viršūnių susitikime dalyvaujančių šalių vadovai veikė kaip vieningas frontas prieš Vengrijos ministro pirmininko poziciją. V. Orbanui toks spaudimas nepatiko ir jis buvo priverstas palikti posėdžių salę tuo laikotarpiu, kurio metu vyko balsavimas dėl Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)

Komentarai ()